Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
EXCLUSIV: Make-up artist LUIZA IONESCU "Am asistat şi participat la transformări uimitoare ..."

EXCLUSIV: Make-up artist LUIZA IONESCU “Am asistat şi participat la transformări uimitoare…”

   Luiza Ionescu, make-up artist cu o experienţă vastă în domeniu, a oferit în EXCLUSIVITATE un interviu pentru cititorii tesmedia.

Trainer la Şcoala de Televiziune ” Tudor Vornicu”, îşi împărtăşeşte cu drag cunoştinţele din domeniu. Nici o întrebare nu este fără răspuns  pentru Luiza Ionescu. Cînd vorbeşte despre machiaj o face ore în şir fără să obosească.

Ne-a povestit cu zâmbetul pe buze şi cu mare plăcere, tainele machiajului de beauty.

Reporter: De câţi ani sunteţi make-up artist?

Luiza Ionescu:      “Activez în acest domeniu de aproape zece ani. Timp în care am asistat şi participat la transformări uimitoare atât în domeniul machiajului de televiziune, al cinematografiei, cât şi a industriei de beauty în general.

După toţi aceşti ani, pot spune că am trecut prin toate fazele evoluţiei. De la asistent make-up, freelancer, angajat, angajator, trainer. M-am confruntat cu multe provocări artistice şi acum privesc cu admiraţie în trecut şi cu încredere în viitor.”

 Reporter: Care este partea cea mai grea pe care trebuie să o înfruntaţi în acest domeniu?

Luiza Ionescu:  “Desigur, pot exista aspecte mai dificile sau situaţii nu tocmai confortabile. Dar nimic din ce am întâlnit până acum nu m-a putut determina să regret alegerea de a mă abate de la formaţia mea de bază şi anume aceea de jurist. Cred că mă deranjează totuşi cel mai tare situaţiile în care trebuie să mă lupt cu lipsa de informare şi ideile fixe de genul “aşa îmi stă mie bine”. Nu cred că există un machiaj unic ce poate avantaja o figură. Cred în schimbare, în adaptarea la context a machiajului şi de asemenea în adaptarea la tendinţele din modă. În plus, industria cosmetică ne oferă formule mereu îmbunătăţite ale produselor şi ar fi păcat să nu profităm”.

    Reporter: Ce este machiajul de beauty?

     Luiza Ionescu:   ” Zona de beauty este probabil cea mai accesibilă parte a machiajului – la nivel de masă. Machiajul de beauty este acea provocare continuă în cursa obţinerii unui look fabulos. Îmi place să spun că un machiaj este reuşit când modelul meu primeşte complimente de genul: “ce bine arăţi, ce frumoasă eşti” şi nu “ce machiaj frumos ai”. Marele câştig trebuie să fie obţinerea unei stări bune a unui aspect frumos şi bine integrat personalităţii. Sigur ştiţi şi voi persoane ce poartă bijuterii foarte mari, frapante, de dimineaţă până seara şi nimic nu este şocant în asta câtă vreme o fac cu atitudinea potrivită. Cam la fel funcţionează şi machiajul. Noi trebuie să îl purtăm pe el, nu el pe noi. Machiajul pe care il purtăm trebuie sa fie în aşa fel încât să ne vedem noi şi nu doar machiajul. Dar în ce mă priveşte… less is more.”

 Reporter: Cum trebuie să ne alegem produsele de machiaj?

 Luiza Ionescu:  ” Povestea cu alegerea produselor este destul de amplă şi poate avea mai multe abordări: cea mai simplă şi naivă, aş spune, este: luăm ce ne place! Ca profesionist însă, alegerile se fac diferit. În funcţie de nevoi, de calitate şi de gradul lor de performanţă. Totuşi, dacă mi se cere un sfat, recomand ca întotdeauna să se facă alegerile potrivite tipului de ten. Şi insist asupra protecţiei solare. De la caz la caz, alegerea îmbracă însă, diferite forme. O adolescentă va avea întotdeauna nevoi diferite comparativ cu femeia matura. Necesarul beauty al femeii de business diferă de cel al unei artiste. Din acest motiv, e bine ca la întâlnirile cu profesionişti să se facă recomandări punctuale, personalizate.”

Reporter: Nuanţa fondului de ten trebuie să fie mai închisă sau mai deschisă decât culoarea tenului nostru?

Luiza Ionescu:   ” Culoarea fondului de ten trebuie să fie cât mai apropiată de culoarea naturală a pielii. Şi în niciun caz nu trebuie să fie mai închisă sau terminată brusc sub linia bărbiei. Fondul de ten trebuie să îmbrace pielea într-un mod cât mai natural şi fin cu putinţă. El ne ajută să arătăm mai odihnite, să avem un chip mai uniform şi mai luminos.”

 Reporter: Pentru fiecare culoare a ochilor, ce nuanţe trebuie să folosim ca să-I pună în evidenţă?

   Luiza Ionescu:  ” Din punct de vedere al culorilor, persoanele cu ochi căprui sunt cele mai norocoase. Pentru că pot folosi cu încredere aproape orice nuanţă pentru a-i pune în evidenţă. Merg nuanţe ca: verde smarald, verde-deschis, bronz, auriu, şampanie, albastru, bej, piersică, rozaliu, corai, brun, gri, prună.

Pentru ochii verzi merg foarte bine culori ca: mov, violet, prună şi în general nuanţe care au roşu în compoziţie. Culoarea verde este opusă roşului pe cercul cromatic, deci prin alăturare cele două culori creează un contrast foarte puternic şi astfel ochii vor fi mai bine puşi în valoare.

Ochii albaştri sunt avantajaţi de nuanţe că: gri, maro, lila, turqoise, portocaliu, roz, negru, cărămizii.

Ochii negri: deşi sunt foarte rar întâlniţi, sunt cel mai bine evidenţiaţi  tot de nuanţe închise: bleumarin, mov închis, gri închis, negru, cenuşiu. Dacă nu le preferaţi, puteţi alege orice, culoare irisului, a genelor şi sprâncenelor va permite asta. În alegerea unui machiaj, însă, nu este suficient să ne concentrăm doar asupra culorii. Dimpotrivă! Culorile sunt supuse unor alterări în contact cu lumina, de aceea mai important este să ne concentrăm asupra machiajului.”

 Reporter: Când este indicat să folosim linia de tus?

   Luiza Ionescu:  ” Linia de tus se găseşte în preferinţele multor femei. De aceea, atunci când vă decideţi să trasaţi una, e bine că aceasta să fie cât mai corect şi curat trasată. Fie că alegeţi un machiaj cat eyes, Marilyn Monroe sau unul hollywoodian clasic, linia de tus nu face decât să aducă un plus de valoare întregului look. În toate situaţiile, linia de tus defineşte forma ochilor, aduce un farmec aparte şi este marca unui machiaj elegant.”

 Reporter: Cum se aplică corect blush-ul? Trebuie să ţinem cont de ceva anume?

  Luiza Ionescu “Aplicarea blush-ului este un pas important în realizarea machiajului. De aceea, trebuie să stăpânim tehnica aplicării lui. Blush-ul da viaţa feţei tale, câtă vreme este bine aplicat şi dozat.

Pasul 1: Alege nuanţa potrivită. – Pentru ten gălbui se recomandă nuanţe de piersică sau maro, bronz, auriu.

Pentru ten roz sunt recomandate nuanţele rozalii

Pasul 2: Aflăm forma feţei.

Faţa prelungă = blush-ul se aplică orizontal.

Faţa rotundă = blush-ul se aplică oblic, mai accentuat în interior şi pierdut pe tâmple.

Pasul 3: Se scutură pensula pentru a înlătura excesul. Nu se amestecă niciodată texturi cremoase cu texturi pudrate. Nu ne apropiem cu blush-ul de nas, lăsăm o distanţă de unul – două degete faţă de acesta.

 Reporter: Cum trebuie să procedăm ca machiajul să reziste cât mai mult?

Luiza Ionescu: Pentru o mai bună fixare a machiajului folosim pudră liberă (pulbere). Ea este cea care ancorează machiajul. De asemenea se poate pulveriza un strat de apă termală la sfârşitul machiajului. Există şi produse speciale de fixare de tipul Make-up Fixer Mist.”

 Reporter: Un secret pentru cititoarele tesmedia? Ce le-ai recomanda?

  

  Luiza Ionescu: ” Am observat că sunt privită cu uimire atunci când amestec rujul cu puţin fond de ten. Asta aduce un plus de fixare rujului şi totodată culoarea în direcţia dorită. Probabil că un mic tips ar fi acesta şi sper să fie de folos cititoarelor.”

 

Reporter: Care este machiajul preferat ?

 

 Luiza Ionescu:  ” Sunt iremediabil cucerită de tehnică “sfumato” şi probabil se va regăsi în multe din machiajele mele şi de aici înainte. De asemenea, ador machiajul anilor ’20, liniile curate şi buzele roşii.”

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *