Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
EXCLUSIV Feisbuc - Viața bate teatrul

EXCLUSIV Feisbuc – Viața bate teatrul

Facebook-ul, cea mai mare și mai cunoscută rețea de socializare din întreaga lume, dă naștere la controverse. În timp, ce unii susțin că nu este decât un site, alții țin să-i contrazică vehement și spun că facebook-ul reprezintă o adevărată forță, cu care dacă nu sții să te joci, te poate deziluziona.

O trupă de actori profesioniști, trăind fiecare în parte, pe facebook experiențe mai plăcute sau mai neplăcute, însă de-a dreptul surprizătoare, au pus în scenă o piesă de teatru. Astfel, alături de regizorul Alexandru Jitea, distribuția formată din Ioana Calotă – “Mihaela”, Laura Anghel – “Ioana”, Diana Iarca– “Mioara” și Marina Neagu – “Găbița” surprinde publicul prin originalitate și umor.

Feisbuc este prima piesă de teatru din țară, scrisă despre rețeaua de socializare facebook și este inspirată din întâmplări adevărate.

 

Reporter: Cum ați ajuns la această idee de piesă?

Feisbuc: Textul este inspirat sută la sută din realitate.  Am lucrat la el timp de două luni, am construit personajele pentru fiecare actriță în parte. Recunosc, mi-a fost mult mai ușor, deoarece colegele  îmi sunt foarte apropiate si  acest lucru a reprezentat  un mare avantaj in constructia personajelor.

Până acum , spectacolul a înregistrat un succes la care nu ne așteptam.  Suntem încântate că vin oamenii  să vadă “Feisbuc” și a doua oară își aduc și prietenii.

Reporter: Cât timp ți-a luat să scrii piesa?

Feisbuc: Vara trecută am fost într-o tabără de creație timp de 2 luni, la Azuga  și acolo am început să lucrez la text. Dar idea spectacolului a luat naștere după ce m-am întors anul trecut din Barcelona. Atunci am scris monologul de început. Dacă veniți la spectacol o sa vedeți că Ioana Calotă, actrița care o interpretează pe Mihaela , și care deschide spectacolul e îndrăgostită de un spaniol și bineînțeles visează la o dragoste ca în telenovele.

Reporter: Care este mesajul acestei piese?

Feisbuc: Nebunia facebook-ului și a rețelelor de socializare ne-au deteminat să tragem un semnal de alarmă prin această piesă, să spunem întâmplările reale trăite de noi toți și să arătăm publicului că viața socială în mediul virtual nu este intodeauna prielnică pentru dezvoltarea unor relații constructive. Arătăm că pe facebook te poți întâlni cu diverse persoane care își dau altă identitate și care pot părea ceea ce nu sunt.

Reporter: Poți să-mi dai un exemplu concret?

Feisbuc: Da, cel mai bun exemplu comic și totodată tragic, este momentul în care personajul Ioana,  jucat de Laura Anghel cunoaște un tip elegant, atent și generos, un adevărat gentleman. Acesta după două luni de întâlniri o invită la el acasă, îi oferă o cafea  și mai apoi se dezbracă în pielea goală, după care lucrurile iau o întorsătură cu totul neașteptată.

Reporter: Și… ce s-a întâmplat?

Feisbuc: Ei, ce s-a întâmplat mai departe e de-a râsu’ plânsu’, dar n-o să povestim acum, pentru că imaginea vizuală face mai mult decât o mie de cuvinte, tocmai de aceea vă invităm la spectacol, unde situațiile prezentate vă vor face să vă gândiți serios înainte de a lua decizia de a vă îndrăgosti pe facebook.

Reporter: Cât e realitate și cât e ficțiune?

Feisbuc: Situațiile prezentate de noi în piesă, oricât de hilare pot părea, sunt 100% realitate. Cred, ca orice persoană obișnuită, barbat sau femeie, care socializeza pe facebook, a trăit măcar o dată o experiență de acest gen.

Reporter: Voi concret ați trăit una din experiențele descrise în piesă ?

Feisbuc: Eu (Diana Iarca)  am trecut printr-o întâmplare asemănătoare. În text, Mioara, personajul pe care îl interpretez, se îndrăgostește de un doctor chirurg pe facebook . Menționez că  ei doi nu se cunosc, decât de pe facebook. Dar în ciuda acestui fapt, Mioara, consideră că este în “relationship” cu respectivul . Situația a fost un pic diferită, la modul că viața m-a surprins și după ce am scris piesa și am și jucat-o , am cunoscut într-adevăr pe facebook un doctor chirurg. E minunat cum personajul despre care vorbesc, doctorul, a luat naștere nu numai pe scenă, în viața Mioarei, ci și în spațiul meu real. Paradoxal, e un personaj absent și totuși atât de viu și de prezent.

Reporter: Unde vă poate vedea publicul?

Feisbuc: Joi, 17 ianuarie la The Artist Studio,  si pentru celelalte spectacole intrați pe pagina noastră de facebook http://www.facebook.com/ComediaFeisbuc?ref=ts&fref=ts .


Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *