Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
De miercuri încep simulările pentru examenele naționale

De miercuri încep simulările pentru examenele naționale

elevi liceu Elevii din București vor susține miercuri simularea la limba şi literatura română pentru examenele naţionale – Evaluarea naţională și Bacalaureat.

Pe 1 februarie va avea loc în Bucureşti simularea probei de matematică, iar în 22 aprilie se va aplica în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare din reţeaua şcolară a Capitalei simularea probei de informatică.

Totodata elevii vor mai susţine simulări la fizică, istorie, biologie şi chimie.

Elevii care vor participa la simulările examenelor naţionale (Bacalaureat şi Evaluare naţională) şi care vor fi prinşi copiind sau vor perturba desfăşurarea în bune condiţii a acestor simulări vor avea nota scăzută la purtare, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Simularea la Evaluarea naţională va avea o durată de două ore, iar cea pentru Bacalaureat de trei ore.

La simulările probelor de limba şi literatura română şi matematică pentru examenul de Bacalaureat care vor avea loc miercuri şi vineri vor putea participa şi absolvenţii de liceu din serii anterioare, în funcţie de capacitatea organizatorică (logistică şi resurse umane) a fiecărei unităţi de învăţământ.

Simularea examenelor naţionale au ca scop diagnoza pe care să se bazeze desfăşurarea şi organizarea activităţilor de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea.

Trebuie reținut și faptul ca probele vor fi supravegheate cu camere video

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *