Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Guvernul a aprobat creşterea taxelor locale cu 16%

Guvernul a aprobat creşterea taxelor locale cu 16%

Proiectul de lege prin intermediul căruia Guvernul aprobă o creştere cu aproximativ 16% a taxelor locale a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern votată miercuri. Creşterea “nivelului pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul 2013”- după cum se menţionează în textul proiectului- , se va aplica şi resimţi încă din prima lună a noului an, în toate zonele ţării.

Iniţial, Guvernul dorea să lase la latitudinea Consiliilor Locale majorarea taxelor dar, ulterior, purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ponta, Andrei Zaharescu a adus lămuriri ce nu lasă loc de excepţii:

Prin Hotărârea aprobată de Guvern se actualizează nivelurile impozitelor şi taxelor locale, precum şi al amenzilor aplicabile începând cu anul 2013 cu rata inflaţiei pentru perioada de trei ani de la ultima indexare, respectiv 16,05% pentru anii 2010-2012. (…) 16,05% este indexarea pe ultimii trei ani şi se aplică la absolut toate autorităţile locale., a precizat Zaharescu în conferinţa de presă susţinută miercuri la Palatul Victoria, potrivit NewsIn.

Prin măsurile adoptate, Guvernul intenţionează să asigure sporirea bugetului local cu aproximativ 527,73 milioane lei. Intenţia şi planul sunt nobile dar susţinerea loc vine din partea cetăţenilor, simpatizanţi sau nu ai Uniunii Social-Liberale la proaspătul scrutin din 9 decembrie. Nu cunoaştem “încântarea” dar nu putem omite să notăm remarca liderului taberei politice adeverse de la Cluj, Daniel Buda, care cataloghează această primă decizie de ordin economic a actualului şi viitorului Guvern USL drept neprietenoasă- “o mostră demnă a ceea ce va să vie“.

Îmi exprim regretul faţă de maniera mincinoasă a acestui conglomerat numit USL, care a cumpărat votul românilor prin minciună şi populisme inimaginabile. Iată că nici nu au trecut 48 de ore de la momentul anunţării rezultatelor oficiale de repartiţie a mandatelor şi USL a şi început să îşi arate adevărata faţă hidoasă, efectele guvernării anti-europene producându-şi consecinţele în economia României şi în buzunarele românilor. În prima şedinţă de Guvern de după alegerile parlamentare, cadoul oferit românilor de USL, pentru încrederea şi votul masiv acordat în data de 9 decembrie, nu este altul decât creşterea impozitelor şi taxelor locale de la data de 1 ianuarie 2013 cu 16,05 la sută, iar în loc de mult promisa creştere a pensiilor şi salariilor – îngheţarea lor., a declarat democrat-liberalul Daniel Buda pentru Mediafax.

Nu ne vom încrede în spusele rivalilor politici, constituiţi în Opoziţia la guvernare, dar trebuie să admitem că nu radiem la aflarea unei astfel de veşti.

Sursa foto: tramvaiul32.ro, gov.ro

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *