Elena Udrea: “Prostia se plătește”

Rezultatul alegerilor parlamentare este un eșec pe care partidele constituite în Alianța de dreapta îl accepta cu foarte multă dificultate. Explicația cea ma simplă, se află, ca de fiecare dată, în interiorul partidului şi ne eset oferită de către nimeni alta decât Elena Udrea: prostia de a compromite liderii democrat- liberali, ascunzându-i în ARD, se plăteşte.

Sunt de acord că prostia se plăteşte. A fost o decizie luată de întreg partidul. La momentul în care am luat această decizie, majoritatea a fost de acord cu această variantă. Cu toţii am fost de acord să constituim ARD. Şi mie mi s-a reproşat că ARD e o soluţie prin care să ne ascundem de PDL. Nu era cazul meu, eu nu m-am ascuns. Cred că era mai bine dacă rămâneam cu brandul PDL în loc să demolăm liderii care au fost la conducearea partidului în perioada în care am guvernat. Cu toate acţiunile nepopulare ale guvernării, am avut şi efecte pozitive., a declarat fostul ministru al Turismului, luni seară, la România TV.

S-a făcut Forţa Civică în grabă ca să aibă un partid domnul Ungureanu. Totul a fost încropit. Era mai bine dacă domnul Ungureanu ar fi intrat în PDL, dacă domnul de la Noua Republică ar fi intrat în PDL şi probabil scorul ar fi fost cel puţin acelaşi de acum. Era mai bine dacă aveam în PDL liderii cu care ne-am aliat., a continuat Udrea.

În opinia sa, greşeala majoră a fost alierea şi mascarea reuşitelor guvernului Boc prin promovarea “prospeţimii” noii clase politice de dreapta. Strategic vorbind, cercul vicios a început odată cu constituirea Alianţei de Dreapta, a culminat cu negarea guvernării PDL şi a greşelilor şi/sau reuşitelor acesteia şi s-a finalizat prin lipsa de abilitate a candidaţilor de a câştiga încrederea alegătorilor.

Eu nu am avut o campanie uşoară în Roman, dar stând pe stradă şi vorbind cu oamenii am reuşit să obţin încrederea lor. Dacă aceasta ar fi fost strategia întregului partid, sunt singură că astăzi scorul ar fi fost mai bun. În multe locuri din ţară bătălia a părut abandonată. Mulţi colegi chiar au abandonat lupta, dar asta a fost urmare a lipsei campaniei centrale a partidului., a conchis Elena Udrea la RTV.

Din păcate pentru cei viteji ce se arată după încheierea războiului, evaluarea campaniei electorale şi a politicii aplicate înainte şi în timpul acesteia va scoate la iveală nemulţumiri şi…atât. Dacă va fi descoperită o datorie faţă de prostie, ştim deja că politicenii nu sunt tocmai buni platnici, indiferent de poziţionarea lor faţă de putere. 

 

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *