Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Capul lui Blaga vrem

Capul lui Blaga vrem

Aproape 70% din cei peste 40% de alegători prezenţi la vot au mizat pe USL. Putin peste 15% din cei peste 40% au ştampilat un candidat ARD. Obiectivul alianţei de dreapta- de 24%- nu a fost atins la aceste alegeri legislative, aşa cum nu a fost atins nici la scrutinul local, de unde rezultă că vinovaţii ce au ţintit atât de sus trebuie să îşi prezinte capul pe eşafod.

Pe scurt, învinşii, pe de-o parte, şi cei pedepsiţi cu ocazia alegerilor locale din vară, pe de altă parte, reclamă demisia preşedintelui PDL, Vasile Blaga şi a echipei ce conduce partidul.

(…)la fel cum domnul Blaga şi alte persoane cereau ca Biroul Permanent Naţional să-şi depună mandatul după alegerile locale, lucrul acesta se va întâmpla şi în acest moment. (…) O analiză în primul rând la PDL, aşa cum s-au analizat alegerile locale şi cineva a cerut ca întreg Biroul să-şi depună mandatul existând alţi oameni care doresc să conducă, cum a fost echipa care a urmat după domnul Boc să vedem ce urmează după depunerea unui mandat, să vedem o viziune exact pe ideea de a crea o dreaptă, pentru că o dreaptă nu se creează mâine, ci doar mâine se dă semnalul., a indicat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, potrivit gândul.info.

A fost un scor propus, un punct de atins 24% la alegerile parlamentare, ca şi la alegerile locale, nu s-a atins acest lucru, eu cred că este o chestie de onoare, nu e o chestie de duşmănie, o chestie de onoare exact pentru a se da drumul la discuţii şi la alte proceduri de a deschide o mişcare de dreapta, pentru că ea nu se face într-o zi, astfel încât la următoarea competiţie dreapta să fie pregătită şi din punct de vedere uman, dar şi cu o altă platformă, pentru că societatea evoluează., a completat Falcă, potrivit aceleiaşi surse.

Teoria este simplă şi merge aplicată şi în acest caz: când ceva nu funcţionează, conform aşeptărilor, o rotiţă a mecanismului trebuie schimbată. Nu toţi se artă însă atât de vehemenţi. Dincolo de “moartea” inevitabilă a formaţiunii de dreapta, se află un Congres al Biroului Naţional permanent al partidului şi calmul de după furtună, crede actualul vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu.

Reacţiile critice ale unor democrat-liberali după eşecul de la alegeri psihologic vorbind, sunt fireşti, pentru că vin dintr-o mare dezamăgire, vin dintr-o mare frustrare. Noi toţi am sperat mult mai mult la aceste alegeri şi din păcate a ieşit atât de puţin. Pe de altă parte, e bine că oamenii îşi spun părerea. N-aş fi vrut să fiu într-un partid în care fie toată lumea solidar ignoră ce s-a întâmplat şi spune că e bine, după cum n-aş fi vrut nici într-un partid în care toată lumea lasă capul în jos şi suspină. Dar  (…)noua conjunctură există, partidul trebuie să se regândească, să se restructureze. Totuşi, gândiţi-vă, după locale, când partidul a făcut 22% şi preşedintele partidului câştiga Clujul, pentru că am pierdut în multe, multe locuri atunci, a fost un grup foarte puternic şi vocal de oameni care au cerut plecarea preşedintelui partidului şi a plecat. Acum am făcut 16%-17% şi n-am câştigat nici un colegiu pe teritoriul României, dacă nu mă înşel!, a admis, cu regret, Voinescu, într-un interviu acordat marţi Radio France International.

Cât despre aşteptata demisie a preşedintelui democrat-liberal, Sever Voinescu crede că restructurarea partidului nu trebuie transformată într-un circ televizat. De unde concluzionăm că nu o exclude.

Mie nu-mi plac, în general, demisiile date la televizor, pe bloguri sau printr-o declaraţie în faţa unui ziarist. Eu cred că ne vom strânge vineri, vom decide, dacă e cazul să ne dăm demisia, ne dăm demisia, dacă e cazul de Congres, facem Congres când trebuie şi cum trebuie, cum scrie la statut. Dar să apară aşa, din diferite colţuri ale ţării, îşi mai dă unul demisia colo, îşi mai dă unul demisia colo… mi se pare prea mult spectacol şi ar trebui să căutăm în momentul ăsta mai multă sobrietate.  , le-a spus Voinescu reporterilor RFI, potrivit NewsIn.

Nu ştim când a fost loc pentru sobrietate în politica românească a ultimului an dar, aşteptăm, laolaltă cu liderii PDL, ziua de vineri.

Sursa foto: capital.ro, stiri.rrapl.ro

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *