Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
BEC: USL- 58,63%, ARD- 16,69%

BEC: USL- 58,63%, ARD- 16,69%

Biroul Electoral Central a anunţat luni dimineaţă rezultatele oficiale, parţiale, ale alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Aşa cum anunţau exit-poll-urile CURS şi CCSB şi CSOP, formaţiunea de centru-stânga condusă de Crin Antonescu, Victor Ponta şi Dan Constantin a obţinut majoritatea mandatelor de Deputat şi Senator, în vreme ce Alianţa România Dreaptă este concurată serios de Partidul Popular Dan Diaconescu, ce s-a remarcat în acest tur de scrutin cu un scor electoral demn de un partid cu tradiţie.

Mai exact,  USL a obţinut la Senat 60,03% din voturi, iar la Camera Deputaţilor 58,63%, în timp ce ARD are 16,95% şi respectiv 16,69%, anunţată Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor din 81,5% din secţii.

PP-DD a obţinut 14,18% din voturi la Senat şi 13,53% la Camera Deputaţilor, iar UDMR 5,40% şi, respectiv, 5,31%.

Deşi procesul de vot în diaspora- pe Coasta de Vest a Statelor Unite-  s-a încheiat la ora 08:00, ora României, este puţin probabil ca situaţia să se schimbe.

Cu această ocazie politic-fericită, secretarul General al USL, Liviu Dragnea a precizat că numărătoarea paralelă a Uniunii asigură grupării politice câştigătoare toate colegiile din 25 de judeţe. Aceasta se traduce în  346 de mandate, iar numărul acestora va creşte, scrie gândul.info.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *