Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
TOP-ul celor mai scumpe mâncăruri din lume

TOP-ul celor mai scumpe mâncăruri din lume

Dacă cuvântul “lux” vă duce cu gândul la haine de firmă , parfumuri , maşini scumpe sau bijuterii , iată că există şi mâncăruri care pot costa la fel de mult ca şi cele enumerate mai sus. Deşi preţurile sunt cu multe zero-uri, vă asigur că există şi oameni care au disponibilitatea de a cheltui sume fabuloase şi pe mâncare.
Află din următorul top care sunt cele mai scumpe mâncăruri din lume :

1.Carnea de vită Kobe
Cea mai scumpă carne de vită din lume este obţinută de la specia japoneză Tajima-ushi , în regiunea Kobe. Vacile au parte de un “tratament” foarte special. Crescute după o tradiţie strictă , ele sunt masate în fiecare zi şi hrănite cu cea mai bună iarbă , iar apa este înlocuită cu bere. Carnea este fragedă, gustoasă şi are o textură deosebită cu firişoare de grăsime distribuite incredibil de uniform ce îi conferă cărnii un aspect marmorat. Folosită la sashimi, shabu-shabu, teppanyaki, adevărata vită Kobe ajunge la 100 dolari pentru 200 grame de carne macră.

2.Caviarul iranian
Deşi cei mai mulţi cred că cel mai scump caviar din lume ar fi cel rusesc , iată că se înşeală . Luxosul caviar almaş (termenul iranian pentru diamant) este cel mai scump , cel mai rar şi cel mai gustos. Caviarul provine dintr-un sturion care a supravieţuit dinozaurilor şi are cel puţin 100 de ani. Acest caviar iranian ajunge pe piaţa din Statele Unite şi se vinde cu 5000 de dolari kilogramul.

3.Trufa albă
Cea mai scumpă ciupercă din lume este de departe trufa, dar nu cea neagră ci varietatea ei albă, mult mai rară. Originară din regiunea Piedmont, din nordul Italiei, trufa albă creşte până la 12 centimetri în diametru şi poate atinge 500 de grame în greutate. Aceste trufe au un preţ de 4000 de dolari per kilogram. Preţul lor poate exploda atunci când sunt vândute la licitaţii. Cea mai scumpă astfel de trufă a fost vândută în decembrie 2007 lui Stanley Ho, proprietarul unui cazino din Macao, care a plătit “doar” 330.000 de dolari pentru 1,5 kilograme de trufă albă. Asta doar ca să înţelegem ce sunt trufandalele! :)

4.Sandwich de Platină
Vă spun doar că da, există şi aşa ceva ! Are 1,182 de calorii şi se numeşte Essen Platinum Club Sandwich şi îl putem adăuga pe lista “trebuie gustat” ! . Această delicatesă cu 3 straturi are cel mai fin piept de pui (poulet de Bresse, considerat a patra minune gastronomică a lumii), şuncă, ouă de prepeliţă şi trufe albe. Se vinde în Cliveden, Berkshire şi costă aproape 200 de dolari.

5.Pizza de 8300 euro
Cea mai scumpă pizza din lume poate fi gustată în Italia. Cu toppinguri generoase de caviar şi homar, această pizză are un diametru de 20 cm şi un topping excepţional în stare lichidă – coniac Louis XIII Remy Martin. În acest caz nu mai cereţi ketchup.

6. Cartoful “La Bonnotte”
Cel mai costisitor cartof din lume este “La Bonnotte” , o varietate din Franţa , iar locul de cultura este exclusiv insula Noirmourtier. Este scump pentru că are nevoie de fertilizare specială a pământului de cultură cu alge şi de o climă aproape de mare. Cum această specie este pe cale de dispariţie, 1 kilogram de cartofi poate ajunge până la 500 de euro.

7.Pentru 1000 de dolari vă putem servi omletă sau îngheţată (dacă treceţi direct la desert)
Restaurantul Le Parker Meridien din New York serveşte cea mai scumpă omletă din lume. Preţul de 1,000 de dolari (sau 700 de dolari dacă o faceţi acasă) nu este dat de cele 10 ouă folosite, ci de cele 200 g de caviar sevruga şi de 1 homar întreg.
Cea mai scumpă îngheţată din lume este în Cartea Recordurilor încă din anul 2004. Specialitatea restaurantului Serendipity 3 din Manhattan conţine 5 globuri de îngheţată din vanilie de Tahiti, vanilie de Madagascar, foiţe de aur comestibile de 23 K şi una din cele mai scumpe ciocolate din lume – Amedei Porceleana.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *