STEAUA LA 13 PUNCTE DE MAREA RIVALĂ! STEAUA – DINAMO 3-1

Steaua lider. Dinamo la 10 puncte distanță. Urmează derby-ul! Steaua este eliminată din cupă la lovituri de departajare și arată slăbiciuni. Dinamo începe să spere la o victorie. Victoria înseamnă speranță la titlu. Dinamo speră la speranță!

Declarațiile ironice vin din ambele părți. Steaua anunță spectacol în tribune. Dinamoviștii ripostează cu 2500 bilete luate individual, separat de galerie. Dinamo speră!

Echipele ies la încălzire. Steaua e la fel. Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Chiricheș…restul echipei e știut și de preșcolari! Dinamo improvizează. Grigore la mijloc, Matei în stânga, Alexe vârf de lance. Nicio surpriză: Bonetti e defensiv. Dinamo speră măcar la egal.

Începe meciul. Spectacol în tribune. 5000 de dinamoviști pe Național Arena. Steaua începe deja clasic, ca pe vremea lui Lăcătuș, cu un corner în primul minut! Scenariul de la meciurile cu Rapid și CFR pare a se repeta: oaspeții cantonați în propriul „16” și Steaua peste tot!

Ocaziile vin mai rar decât de obicei, dar liderul Ligii I domină derby-ul. Dinamo face ce știe Bonetti mai bine: contraatacă. Alexe scapă singur cu portarul și, după un dribling reușit, face 0-1. Schimbările forțate ale lui Alvarez și Pulhac par să fie cu noroc. 45000 de oameni fac liniște. Pentru puțin, deoarece șteliștii și-au mai văzut echipa revenind și încep să o încurajeze.

Pauză. Schimbare la Steaua: Costea intră în locul absentului Nikolici. Nici Rusescu nu a prea mișcat. Grigore și Boubacar și-au făcut bine treaba la închidere. Dinamo speră!

Dinamo e din nou în zona propriului careu. Steaua presează și Chipciu, reprofilat fundaș lateral, obține 11 m. Execută Rusescu. 1-1.

Steaua pare că se hrănește din succes. Atacă în valuri sub privirle fanilor ce cântă fără pauză. Dinamo scapă pe contraatac și poate face 1-2. Chipciu intervine în forță la Matei, dar arbitrul belgian nu acordă penalty. Nu există timpi morți. Steaua reia atacurile după ce a avut glonțul pe la ureche. Tănase, trecut în centru, îl găsește pe Rusescu pe culoar și inevitabilul se produce: Rusescu, mult mai bun în repriza secundă, face 2-1.

Imediat după, Steaua face 3-1 prin Szukala după un corner executat de Bourceanu și pune lacăt tabelei. Dinamo nu mai speră!

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *