Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Soluţia pentru reducerea consumului de energie electrică

Soluţia pentru reducerea consumului de energie electrică

O soluţie pe cât de simplă simplă, pe atât de eficientă ce permite reducerea consumului de energie electrică a fost descoperită recent.

O echipă de cercetători au descoperit modalitatea prin care consumul de energie electrică poate fi redus considerabil prin schimbarea ritmului în care „pâlpâie” becurile. Soluţia este cât se poate de simplă şi de eficientă, susţin cercetătorii.

În momentul în care apăsam pe întrerupător şi se face lumină în camera becurile ar trebui să aibă un ritm alert de “pâlpâire”, dar nu este perceput şi deranjant.

Dacă sursele artificiale de lumină ar fi aprinse pentru 67 de milisecunde, stingându-se apoi pentru aproximativ 10 milisecunde şi aprinzându-se la loc, ciclul ar fi realizat prea repede pentru a putea fi observat de ochiul uman, spun oamenii de ştiinţă. Conform cercetătorilor, creierul uman ar percepe suficient contrast încât obiectele din jurul său să pară luminate intens.

 

 

 

Consumul de energie elctrica ar fi cu 13% mai mic prin aceasta modalitate, fără a duce la vreo pierdere perceptibilă a calităţii luminii, afirma Cercetătorii de la Barrow Neurological Institute din Phoenix, SUA şi de la Universitatea din Santiago de Compostela, Spania.

Acest ciclu ar duce la economii considerabile, subliniază cercetătorii, ţinând cont că în SUA aproximativ 22% din totalul energiei electrice consumate se foloseşte pentru a ţine becurile aprinse.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *