Părinţii nu mai au voie în şcoli

Violenţa este tot mai des întâlnită în şcolile din România. Mai grav este faptul că şi părinţii au început să fie implicaţi în diverse scandaluri ale elevilor. De aceea, în unităţile de învăţământ ar putea fi restricţionat accesul adulţilor, iar cei care nu vor respecta regulile se vor alege cu interdicţia de a nu mai intra în şcoală.

 

 

 

Părinţii vor avea voie în şcoală doar în timpul pauzelor şi doar dacă au un scop precis, anunţându-şi în prealabil vizita. Vor primi de asemenea şi un ecuson, la intrarea în şcoală, pe care vor trebui să-l poarte pe tot parcursul vizitei.

Părinţii se declară mulţumiţi de noile restricţii, deşi susţin faptul că implementarea unei astfel de reguli nu va fi una uşoară.

Convingerea mea este că nu se vor respecta aceste restricţii pentru că nu există personal, iar cadrul didactic nu e portar. Un cadru didactic nu are nici autoritate, nici pârghiile necesare să introducă acest lucru,       spune preşedintele Federaţiei părinţilor,  Mihaela Guna.

 

La începutul anului şcolar, o elevă a fost bătută de mama unei colege, iar zilele trecute părinţii a doua eleve s-au luat la bătaie în curtea şcolii.

Sursa foto : adevarul.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *