Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Noul Football Manager e de nota 10

REVIEW: Noul Football Manager e de nota 10

În fiecare an, pentru pasionații de Football Manager, Crăciunul vine mai devreme, prin luna noiembrie, când apare jocul. Fie că vorbim de fani vechi, ce au jucat toate versiunile de FM din 2005 până în prezent, sau de cei care au petrecut câteva secunde în joc, toți au aceeași opinie: cu FM realitatea e din ce în ce mai aproape.

Același lucru se poate spune mai ales despre noul Football Manager, cel apărut pe 2 noiembrie. FM13 a depășit cu siguranță orice așteptare a fanilor.

FM13 propune, pe lângă o versiune îmbunătățită a celei anterioare, și câteva noutăți și modificări. Cele mai cunoscute sunt opțiunile FM Classic și Challenge.

FM13 

Versiunea normală, completă a jocului este la înălțime. Aici dezvoltatorii au modificat și adus cele mai multe îmbunătățiri. Primul lucru schimbat este interfața, care deși pare un pic incomodă la început, este mai rapidă și mai utilă pentru jucători. Tot o modificare majoră o reprezintă și modul de vizualizare a meciurilor, unde panoul central îți oferă mai multe informații concomitent. În trecut erai nevoit să accesezi diferite butoane pentru a vedea ratingul jucătorilor sau ce rezultate obțin rivalele. Acum panoul principal este împărțit în 9 ferestre (3 principale și 6 mai mici) în care tu poți alege ce informații să vezi. 

Altă modificare majoră este secțiunea de antrenament a echipei. Acum antrenamentele sunt pentru tot lotul (înainte existau grupe speciale pentru portari, fundași, mijlocași și atacanți) și poți alege în fiecare săptămână pe ce să se axeze acestea: atac, apărare, fitness etc .

Interesant este și modul de delegare al activităților în cadrul clubului. Acum managerul are posibilitatea de a distribui sarcinile către membrii staff-ului său. Poți alege cine să se ocupe de presă, de contracte și chiar și de transferuri.

Alte modificări: centrul de scouting este superior celor din trecut, la fel și grafica din timpul meciurilor, agenții jucătorilor sunt din ce în ce mai importanți, sunt disponibile mai multe opțiuni de adresare cître jucători în chat-urile private și poți adăuga fotbaliști ca ținte de transfer (un fel de shortlist evoluat, în care se încep imediat tratativele pentru jucătorul respectiv). Evident mai sunt și altele în afară de cele menționate, dar nu vreau să vă stric plăcerea de a le descoperi :)

FM Classic 

Această nouă opțiune are cu siguranță avantajul de a fi o versiune mai rapidă a jocului normal. Păstrează multe din modificările suferite de FM13, nu însă și interfața, care aduce aminte de versiunile clasice ale jocului. Este poate singura legătură majoră cu FM12.

Aici managerii au mai puține atribuții și pot opta chiar pentru un rezultat direct al meciurilor, fără să mai vadă desfășurarea partidei.

FM Classic reprezintă o variantă pentru pasionații de FM care nu au prea mult timp la dispoziție.

Challenge 

După cum spune și titlul, această opțiune îți testează abilitățile de manager în situații grele. Sunt disponibile 4 scenarii, cu nivele diferite de durată și dificultate.

Salvarea de la retrogradare: echipa e în zona roșie a clasamentului pe la jumătatea sezonului și tu ai misiunea de a salva situația (dificultate normală, durată medie);

–  Criza accidentărilor: cu doar câteva zile rămase din perioada de transferuri și cu cei mai importanți jucători accidentați pentru o bună perioadă de timp, ai misiunea de a îndeplini                                                           cerințele conducerii și de a nu fi dat afară până la finalul sezonului (dificultate ușoară, durată medie);

Invincibilii: echipa ta e neînvinsă în acest campionat și tu trebuie să te asiguri că acest lucru nu se schimbă (dificultate grea, durată minimă);

Nu se poate doar cu tineri! : la prima echipă au fost promovați mai mulți tineri talentați și se dorește obținerea de trofee cu puștii crescuți de club (dificultate normală, durată mare);

Interfața e identică cu cea din FM Classic și poți chiar continua cariera în acest mod după finalul provocării.

Challenge creează destulă dependență și putem spera doar la apariția a cât mai multe provocări.

FM13 mai propune, pe lângă cele prezentate, și o serie de articole ce pot fi deblocate pe parcursul desfașurării jocului (ex: primul gol marcat, meci fără gol primit, victorii la rând etc)

În concluzie, dacă nu ați jucat încă FM13, vă recomand să încercați cît mai repede măcar una dintre cele 3 moduri posibile, pentru că jocul este la nivel maxim!

Comentarii prin Facebook

Comentarii

One Response to REVIEW: Noul Football Manager e de nota 10

  1. Pingback: REVIEW - Football Manager 2013 | Like it Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *