Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Monedă aniversară dedicată savantului George Emil Palade

Monedă aniversară dedicată savantului George Emil Palade

Începând cu 19 noiembrie 2012, Banca Națională a României (BNR) va pune în circulație, în scop numismatic, o monedă de argint dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea lui George Emil Palade.

Aversul monedei prezintă imaginea clădirii spitalului Colțea, unde George Emil Palade a desfălurat un stagiu de practică medicală, precum și o compoziție sugerând activitatea științifică a savantului. Tot pe această parte se găsește trecut anul de emisiune a monedei, 2012, stema României, inscripția ”România”, precum și valoarea nominală, 10 lei.

Reversul monedei redă, în prim-plan, portretul savantului George Emil Palade și, în plan secund, o compoziție simbolizând bilogia celulară. La exterior, în arc de cerc, apare inscrpția ”George Emil Palade” și anii între care a trăit, 1912-2008.

Monedele de argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de monede.

Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda de argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 360 de lei/bucată.

Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale BNR.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *