Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Metroul din Dubai

Metroul din Dubai – fascinant și ultramodern

Este în Dubai, în Emiratele Arabe Unite, este una din cele mai moderne rețele din lume, operează numai pe curent electric, este complet automatizat și trenurile nu au nevoie de mecanici pentru a fi conduse, stațiile de metrou sunt climatizate la fel ca și vagoanele…iar transportul este COMPLET GRATUIT!

Deja Linia Roșie și Linia Verde sunt funcționale, iar următoarele trei linii sunt în lucru. Aceste prime doua linii, trec prin subteran în zona de centru a orașului și se ridică pe viaducte, în alte părți.

Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a inaugurat, în 9 septembrie 2009, ora 9.09.09 PM, prima parte din Linia Roșie, care avea 10 stații, iar din 10 septembrie a devenit funcțională, fiind prima rețea de metrou din Peninsula Arabă.

Metroul din Dubai a intrat in Cartea Recordurilor, ca fiind ,,cea mai lunga retea de metrou complet automatizata, avand o lungime de 75 de kilometri”.

Planul a pornit de la ideea ca, pana in 2017, populatia va ajunge la 3 milioane, transportul public avea nevoie de un astfel de sistem, pentru a mai decongestiona traficul intens.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

One Response to Metroul din Dubai – fascinant și ultramodern

  1. CE AI ASTIA SI NE LIPSESTE NOUA? ROMANILOR?!!! Opinia mea: cap si chef de munca!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *