Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Măști europene... la Masca

Măști europene… la Masca

 

În perioada 9 – 11 noiembrie, va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Măși Europene, la Teatrul Masca, invitații speciali din acest an fiind actorii companiei ”Theatre de l`Ange Fou”.

Scurt istoric al Festivalului

La primele două ediții au fost invitați doi mari actori și regizori din Polonia și Olanda, Josef Szajna (2005) și respectiv, Jango Edwards (2006).

A urmat, în 2007, actrița din Marea Britanie – Nola Rae cu un spectacol-eveniment, o satiră excepțională la adresa setei de putere, avand un titlu pe măsură: ”Napoleon iese, urmărit de iepuri”.

În 2008 a fost la Masca artista Claire Heggen, elevă a lui Etienne Decroux și co-fondatoare, alături de Yves Marc, a companiei pariziene ,,Theatre du Movement”.

”În anul 2009  am avut plăcerea de a-l avea invitat pe marele artist Milan Sladek cu spectacolulMIMES. Spectacolele sale îmbină momente de pantomimă de grup, solo, dans, măsti și păpusi, reușind să uimească publicul de fiecare dată”, declară reprezentanții teatrului, într-un comunicat de presă.

Ediţia a şasea – 2010 – s-a desfașurat sub genericul “Elevi ai școlii Jacques Lecoq” prezentând publicului românesc realități teatrale diverse din Marea Britanie, Italia, Finlanda, Spania si Olanda. Au fost prezenți în cadrul  festivalului regizori și companii teatrale internaționale precum: Fay Lecoq, George Mann, Ted Keijser, Davide Givanzana, Carlos Garcia Estevez si Troels Hagen Findsen.

A VII-a editie a Festivalului “Măști Europene la… Masca” – 2011 – a adus la București o  trupă de care se leagă nașterea Teatrului Masca, trupa DEREVO înfiinţat în anul 1988 la St. Petersburg de către Anton Adasinsky, unul dintre cei mai cunoscuţi mimi şi actori ai teatrului alternativ din Rusia.

Festivalul din acest an va fi dedicat memoriei lui Etienne Decroux,  fondatorul artei „mimului corporal” sau al „mimului pur”. Măști Europene la … Masca va “re-prezenta” publicului bucureștean repertoriul lui Etienne Decroux prin reconstrucțiile și reprezentațiile celor de la Theatre de L`Ange Fou , fondat la Paris în anul 1984 de Steven Wasson și Corinne Soum,ultimii asistenți ai “Părintelui Mimului Modern”, Etienne Decroux.

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *