Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Cum influenţează victoria CFR-ului coeficientul României

Cum influenţează victoria CFR-ului coeficientul României

Victoria lui CFR Cluj din Champions League (3-1 cu Sporting Braga) a propulsat România pe locul 11 în clasamentul UEFA al sezonului 2012-2013 cu un coeficient de 5.400 de puncte. 

În clasamentul pe ultimii cinci ani, cel care determină numărul de echipe care evoluează în fiecare sezon al cupelor europene, România ocupă locul 18 cu un coeficient de 21.624 de puncteIată cum arată în acest moment fiecare sezon european din viitor pentru echipele româneşti:

Sezonul 2013-2014

Indiferent de ce fac CFR Cluj şi Steaua în actuala ediţie a cupelor europene situaţia nu se mai poate schimba. România va fi reprezentată de o echipă în preliminariile Champions League(campioana va intra în Q3 – penultimul tur preliminar) şi 3 echipe în preliminariile Europa League.

Sezonul 2014-2015

Pentru a ne întoarce la situaţia din acest sezon în care am avut două echipe în preliminariile Champions League şi alte trei în Europa League, România trebuie să urce pe locul 15 în clasamentul pe ultimii 5 ani. Pentru a realiza acest lucru trebuie să obţinem în jur de 10-12 puncte, adică CFR şi Steaua să mai obţină 5,6 victorii în actualul sezon.  Pentru a trimite din nou direct o echipă în grupele Ligii trebuie să urcăm pe locul 13. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă obţinem cel puţin 8 victorii în acest sezon, ceea ce ar fi probabil similar cu o finala de Champions League sau Europa League pentru una din reprezentantele noastre!

Sezonul 2015-2016

În acel sezon am putea reveni cu echipa campioană direct în grupele Champions League pentru că vom scăpa de coeficientul sezonului 2009-2010, un sezon mai puţin reuşit pe plan european pentru echipele româneşti, dar este prea devreme pentru calcule cu atâtea necunoscute.

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *