Azi începe finala Cupei Davis,CEHIA – SPANIA.Vezi programul finalei şi câte un lucru ciudat de fiecare parte

Întâlnirea care începe astăzi la Praga este a 100-a finală a Cupei Davis şi va avea la start 2 jucători de Top 10, David Ferrer(Spania) şi Thomas Berdych(Cehia). Iată ultimele ştiri din cele două tabere înainte de meci:

SPANIA

Cea mai importantă ştire legată de această finală este absenţa marelui Rafael Nadal, accidentat încă din iulie la Wimbledon. Spaniolii vor încerca să câştige fără “Rafa”, dar le va fi foarte greu. David Ferrer(nr. 5 ATP) trebuie să aducă două puncte la simplu în condiţiile în care al doilea jucător al spaniolilor Nicolas Almagro este dezavantajat de suprafaţa foarte rapidă montată de cehi în Sala Sporturilor din Praga. Echipa de dublu Marcel Granollers/Marc Lopez, campioni săptămâna trecută la Turneul Campionilor de la Londra trebuie să câştige meciul de dublu dacă spaniolii vor să emită pretenţii la “salatiera de argint”.

Lucru ciudat Spania:  Este greu de înţeles de ce capitanul nejucător al spaniolilor, Alex Corretja, îl va titulariza pe Nicolas Almagro la simplu în dauna lui Feliciano Lopez. Almagro este un specialist al zgurii şi chiar a declarat zilele trecute că nu s-a adaptat bine la suprafaţa din Praga. Lopez este un jucător foarte bun pe hard, a ajuns de două ori în sferturi de finală pe rapida suprafaţă de la Wimbledon şi a făcut un meci excepţional anul acesta pe cimentul de la US Open cu scoţianul Andy Murray, cel care a câştigat ulterior turneul, fiind învins foarte greu de acesta.

CEHIA

Cehii se bazează ca de obicei, pe doar doi jucători. Thomas Berdych(nr. 6 ATP) şi Radek Stepanek(nr. 37 ATP). Cei doi au jucat aproape întotdeauna extraordinar la Cupa Davis, atât la simplu cât şi la dublu, unde formează o echipă extraordinară. Multe voci din lumea tenisului au spus că dacă Berdych nu ar fi fost concentrat pe simplu ar fi putut ajunge numărul 1 mondial la dublu la cât de bine joacă această probă. Atmosfera incendiară din sala din Praga cât şi suprafaţa de joc ultra-rapidă îî fac pe cehi favoriţii finalei.

Lucru ciudat Cehia: Căpitanul nejucător al Cehiei, Jaroslav Navratil, a luat şi el o decizie surprinzătoare anunţându-i titulari la dublu pe Lukas Rosol(113 ATP la dublu) şi Ivo Minar(189 ATP) deşi toată lumea tenisului ştie că vor juca Bedych şi Stepanek. Chiar şi în cazul în care cehii vor câştiga primele două meciuri de simplu de vineri e greu de crezut că le vor face practic cadou spaniolilor punctul de la dublu aruncând în teren o echipă necunoscută în faţa echipei spaniole Granollers/Lopez, campioană la ATP World Tour Finals de la Londra de săptămâna trecută.

 

PROGRAMUL FINALEI 

Vineri

Meci 1: Radek Stepanek (CZE) v David Ferrer (ESP)
Meci 2: Tomas Berdych (CZE) v Nicolas Almagro (ESP)

Sâmbătă
Meci 3: Ivo Minar / Lukas Rosol (CZE) v Marcel Granollers / Marc Lopez (ESP)

Duminică
Meci 4: Tomas Berdych (CZE) v David Ferrer (ESP)
Meci 5: Radek Stepanek (CZE) v Nicolas Almagro (ESP)

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *