Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Viaţa lui Cozma nu a valorat mai mult de 18 ani de închisoare !

Viaţa lui Cozma nu a valorat mai mult de 18 ani de închisoare !

Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria, Kuria, a majorat azi, pedeapsa unuia dintre acuzaţi în cazul uciderii lui Marian Cozma, handbalistul român înjunghiat mortal în vestul Ungariei în 2009. Kuria a decis să schimbe acuzaţia în cazul lui Sztojka de la rănire corporală gravă la tentativă de omor şi i-a mărit pedeapsa de la 8 la 13 ani. Pedepsele celorlalţi doi acuzaţi, Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo, au rămas însă neschimbate, aceştia din urmă trebuind să execute 18 ani închisoare.

Reexaminarea acestui caz a fost solicitată de biroul procurorului general al Ungariei, după ce sentinţa definitivă a Curţii de Apel din Gyor, pronunţată împotriva principalilor trei acuzaţi, a fost considerată prea uşoară. La sfârşitul lunii aprilie, Curtea de Apel din Gyor a decis reducerea pedepselor ucigaşilor lui Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, de la închisoare pe viaţă la închisoare pe 18 ani pentru fiecare. Celui de-al treilea inculpat, Ivan Sztojka, care iniţial fusese condamnat la 20 de ani de închisoare, pedeapsa i-a fost redusă la opt ani de închisoare.

În motivaţia sa, Curtea de Apel a definit faptele celor trei drept omucidere şi rănire corporală gravă. Nemeth Gyozo a fost singurul care s-a folosit de dreptul la ultimul cuvânt. ‘Mi-e ruşine şi regret nespus faptele comise de mine, dar nu sunt un criminal. Nu am ucis pe nimeni. Tremur de frică că o să fiu condamnat din nou la închisoare pe viaţă pentru o crimă pe care nici nu am comis-o. Eu i-am agresat pe Pesic şi pe Sesum, dar nu m-am atins de Cozma. Chiar şi aşa, toată lumea mă numeşte ucigaşul lui Cozma’, a spus Nemeth înaintea pronunţării sentinşei de azi.

Marian Cozma, handbalistul român al echipei MKB Veszprem, a fost înjunghiat mortal pe 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem (Ungaria). În altercaţie au mai fost implicaţi şi alţi doi coechipieri de-ai handbalistului, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, care au fost grav răniţi. Sportivul român de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *