Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Se întâmplă ACUM! USL își lansează candidații

Se întâmplă ACUM! USL își lansează candidații

Mitingul USL a început, miercuri după-masă, cu o întârziere de 30 de minute față de ora preconizată. la evenimentul dedicat lansării candidaților Uniunii Social Liberale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie participă aproximativ 70.000 de oameni. Locul ales de organizatori este pe Arena Națională, din București, care este cel mai mare stadion din România.

Președintele PSD Victor Ponta, președintele PNL Crin Antonescu, liderul PC Daniel Constantin și Sorin Oprescu sunt doar câțiva dintre liderii USL care participă la manifestare. Mai sunt prezenți șefi ai organizațiilor județene și locale din țară, dar și reprezentanți ai liberalilor și socialiștilor europeni.

Iată mai jos, la cald, declarațiile reprezentanților USL:

Update: Crin Antonescu, președintele PNL:

”-         Am ascultat cu mare plăcere, cu interes, cu bucurie, cele spuse de prietenii mei înainte și voi spune și eu câteva cuvinte. Dar cred că niciunul din cuvintele noastre nu poate fi un mesaj mai puternic decât este prezența dvs aici în această țară. Vă mulțumesc!

–         Sunteți mai mulți ca niciodată! Sunteți mai hotărâți ca niciodată! Sunteți și suntem mai uniți ca niciodată. Acesta este de fapt mesajul pe care prezența voastră și cuvintele noastre trebuie să-l dea României și Europei. Cineva spunea astăzi că încercăm să facem, prin această întâlnire, o demonstrație de forță și prietenul nostru Daniel Constantin, cu bună cuviință, spunea Nu, nu vrem să facem o demonstrație de forță. Eu vă contrazic: ba da, vrem să facem și facem o demonstrație de forță! Pentru că cine vrea să conducă o șară ca România, trebuie să fie puternic și noi demonstrăm că suntem puternici. Că cine vrea să conducă o țară ca România trebuie să țină cânt de așteptările oamenilor, de nevoile oamenilor, de libertățile oamenilor și voi sunteți cei care ne vorbiți despre asta.

–         Vrem să facem și facem o demonstrație de forță, care nu vrea să intimideze pe nimeni, dar vrea să-i încurajeze pe toți românii. În acestă seară noi toți le spunem tuturor românilor: da, USL e suficient de puternică spre a conduce România spre bine.

–         Tot mai devreme se discuta în timpul zilei și se spunea iată, România sau clasa politică românească împărțită în două. PDL-ul la Palatul Parlamentului cu Europa și USL-ul la Arena Națională cu poporul. E adevărat că doar a doua parte: da, USL-ul este la Arena Națională și mereu cu poporul, cu poporul român.

–         Prima parte nu e adevărată, la Palatul Parlamentului, la ceremonia de despărțire de Traian Băsescu și PD, au fost prezenți astăzi câțiva dintre cei mai importanți politicieni ai Europei și îi salut și vă rog s-o faceți și voi. Dar niciodată Europa nu va fi doar a unor demnitari de moment sau a unei singure familii politice. Europa este din plin liderul socialiștilor europeni, care este aici, cu USL și cu poporul român și îl salut.

–         Europa este din plin și de mult liderul liberalilor europeni, Graham Watson și liberalii europeni, cu Graham Watson, sunt aici la Arena Națională, cu USl și cu poporul român. Nu-i adevărat că la Palatul Parlamentului șade Traian Băsescu și PD-ul împreună ci Europa, pentru că, dacă poporul român simbolic e aici, nu ai cum să fii în Europa fără poporul tău.

–         În Europa fără poporul tău ești nimeni sau ești o slugă.

–         Popularii europeni sunt astăzi la Palatul Cotroceni cu președintele lor. Noi suntem aici cu poporul nostru, fără președinte. Dar suntem aici, cu puterea voastră, cu milioanele de oameni care sunt alături de noi, cu aspirațiile noastre, cu guvernul nostru, cu aleșii noștri locali și cu planul, proiectul nostru pentru următorii ani, pentru România.

–         Și a vorbi în numele unui popor și a lucra pentru un popor înseamnă să ai un proiect pentru acea națiune. Îl avem și avem putere să-l îndeplinim. Nu există niciun fel de îndoială că USL este cea mai puternică forță politică construită vreodată în istoria României. Și ea este atât de puternică pentru că România are nevoie de noi toți împreună. Și ea este atât de puternică pentru că nu are de câștigat niște alegeri, ci are de reconstruit o țară.

–         Avem nevoie pentru asta de un plan și îl avem. Avem nevoie de oameni și iată-vă. Și avem nevoie de forță, de hotărâre și de unitate. De forță pentru că, așa cum spuneam, numai cei puternici pot pretinde că vor să conducă o națiune. De hotărâre, pentru că trebuie să le spunem foarte clar tuturor celor care nu știu: România este parte a Europei, indiferent cine o conduce. România și-a câștigat libertatea cu sângele românilor. România n-a primit pomană de la nimeni și România are drept de vot în Europa și nu doar drept de a asculta.

–         Noi, cei care conducem și vom conduce România în numele poporului român și pentru poporul român, vom fi partenerii și nu slugile instituțiilor europene. Noi vom fi prietenii și colegii europenilor și vom găsi împreună soluții pentru Europa întreagă și pentru România. Nu vreau să existe un singur român care să creadă că România a primit ceva de pomană. România n-a primit nimic de pomană în toată istoria ei. România are de învățat de la multe națiuni europene. E foarte adevărat și sper s-o facem. Dar vreau să nu uitați niciodată că românii sunt mult mai prost plătiți decât muncesc în țara lor, că milioanele de români care muncesc în Uniunea Europeană muncesc cinstit și au crescut economiile acelor țări. Și nu vreau să uitați niciodată că firme mari europene au făcut profit bun pe piața românească cu români. Deci putem sta cu fruntea sus în fața oricui în Europa parteneri și prieteni, nu slugi.

–         Avem nevoie de conducători curajoși care să creadă asta ei, care să știe asta ei, pentru că liderii națiunilor europene o știu. Europa nu e o ficțiune, în Europa n-ai ce căuta ca Băsescu, fără popor. Europa nu există în afara popoarelor și națiunilor europene. Și dacă azi, în congresul unei mari formațiuni europene, s-a vorbit de refederalizarea României și nimeni dintre cei din PD nu s-a delimitat și nu i-a contrazis, le spunem noi, aici, tuturor celor care vor să știe: România este și va rămâne un exemplu în ceea ce privește tratarea minorităților tuturor, dar va fi mereu un stat național unitar. România!

–         Ne trebuie putere, forță, ne trebuie curaj și ne trebuie unitate. Nu vorbesc numai de unitatea USL. Vorbesc de unitatea românilor, pentru că, dragii mei, cei care veți candida pentru Parlament, cei care vă vom susține, nu uitați niciodată: USL lucrează și va lucra pentru toată România, pentru unirea energiilor românilor, pentru viitorul tuturor românilor. Așa să ne ajute Dumnezeu! Victorie pentru USL! Victorie pentru România!”

 

Update: Victor Ponta, președintele PSD:

”Bună seara, stimați colegi! Aș vrea fiecare dintre dvs să fiți puțin în locul meu, nu neapărat de prim-ministru, ci de co-președinte al USL; de președinte al Partidului Social Democrat, un om care este mândru că vă este coleg, că vă este astăzi alături și care vrea să găsească o soluție, să vă salute pe toți, și pe cei din spatele meu.

–         Acum, în acest moment, am uitat tot ce a fost greu în aceste cinci luni, am uitat toate supărările, toate dezamăgirile și alături de voi abia aștept 9 decembrie, să-i batem încă o dată pe PDL-işti și pe Băsescu.

–         Stimați prieteni, datoria mea în această seară este să vă spun dvs, celor care ne privesc, celor care așteaptă răspunsuri de la USL, ce avem de făcut în următorii ani. De ce vrem să câștigăm alegerile și ce anume vom face cu puterea pe care românii ne-o vor da pe 9 decembrie. Și asta am să fac, nu înainte însă, de a vă spune încă o dată, că sunt extraordinar de mândru să vă reprezint. Sunt extraordinar de mândru să fiu alături de dvs. Vreau să vă salut nu doar pe cei aflați astă seară aici, într-o prezență care va rămâne oricum ca un record pentru această Arenă Națională.

–         Vreau să-i salut, cu deosebit respect, pe toți cei 7,5 milioane de români care au votat la referendum ca să scape de Traian Băsescu.

–     Și sigur cei din stânga mea îmi amintesc, înainte de a intra în discursul de prim-ministru, înainte de a intra în discursul instituțional pe care trebuie să-l am, să spun totuși ceea ce gândesc și ceea ce gândesc multe milioane de români. Cred că cel mai bine va fi când vom striga cu toții: ”Jos Băsescu!”.

–         Aș vrea, cu permisiunea dvs, să pun însă, că astă-seară trebuie să mă adresez și celorlalți români, celor care nu au votat și care probabil nu vor  vota pe 9 decembrie, nemaiavând speranțe că viața lor poate fi bună în România. Vreau să mă adresez tuturor românilor, celor care votează PDL, UDMR, PPDD, sunt români, am aceeași datorie față de ei și cred că trebuie să ne gândim încă o dată, după foarte mulți ani la noi nu numai ca USL-işti, social democrați, conservatori, UNP-işti, ci la noi ca români și la ceea ce avem de făcut pentru România. Și, dați-mi voie, cu tot respectul pentru oamenii care gândesc altfel decât noi, să-i salut pe toți românii și să mă adresez lor, tuturor, în această seară.

–         Mai vreau să vă rog un lucru care o să vi se pară dificil, dar vă rog eu și dacă sunteți nemulțumiți, să o spuneți față de mine, nu față de alții. Vreau să mă exprim ca o gazdă, în numele dvs să spun bun venit primilor miniștri, oficialilor europeni care se află astăzi la București într-o altă clădire. Ei însă trebuie să audă de la dvs, trebuie să audă de la români ce gândesc românii despre cei cu care stau la masă: despre Băsescu și despre PDL.

–         Vreau să vă amintesc că niciodată o țară nu este umilită decât dacă există cozi de topor aici, în țară. Niciodată o țară nu este înfrântă decât dacă are aici, în țară, oameni care o vorbesc de rău. Și mai vreau să vă rog pe toți să-mi dați voie, în numele USL-ului, în numele românilor, să spun că USL, guvernul nostru, parlamentul, noi toți, ca români, suntem europeni. Ne-am câștigat acest drept. Suntem mândri că suntem europeni și vrem să ne comportăm ca cetățeni europeni egali cu toți ceilalți. Vreau să transmit acest mesaj și vreau să cred că nimeni nu va mai spune de aici, din România, că suntem cetățeni de mâna a doua, că trebuie să fim pedepsiți din afara țării, că trebuie să fim traşi la răspundere din afara țării. Sunt convins că românii au capacitatea și merită să fie cetățeni europeni.

–         Anul 2012 este nu doar anul victoriei. I-am spus așa ca să rimeze cu numele meu, dar este anul marii schimbări., este anul în care trebuie să mergem înainte, nu să ne întoarcem în timp, nu să ne întoarcem la ceea ce a fost rău. Este anul în care trebuie să facem schimbarea care să conteze și este anul în care trebuie să facem dreptate până la capăt.

–         Nu ne putem opri din drum, nu ne putem întoarce, anul acesta trebuie să mergem până la capăt. Nu putem să ne întoarcem în timp și nimeni nu vrea ca România s-o ia înapoi spre vremurile regimului Băsescu –PDL.

–         De ce spun lucrul acesta? În ianuarie, o mână de români, aici, în București și în alte orașe ale țării, au avut curajul să spună: ”Ajunge!”. Au ieșit pe străzi și au reușit să-l schimbe pe Emil Boc. Noi, USL în Parlament, am reușit să schimbăm guvernul Mihai Răzvan Ungureanu și tot noi, în parlement, am reușit să-i schimbăm pe Blaga și Anastase. Iar dvs, toți cei care ați venit la vot la referendumul de la sfârșitul lui iulie, ați reușit să-i arătați lui Traian Băsescu  că nu mai este președintele României.

–         Pe 9 decembrie trebuie să mergem mai departe cu schimbarea. Trebuie să facem ca aceste victorii de anul acesta să conteze cu adevărat, să nu fie doar victorii efemere, să nu avem din nou răul pe care am început să-l îndepărtăm încă din ianuarie. Spuneți-le oamenilor cât de important este pe 9 decembrie să mergem mai departe, să mergem înainte, să nu ne întoarcem la vremurile lui Băsescu și PDL, la vremurile lui Boc și Ungureanu, la vremurile lui Anastase și Blaga. Spunețși-le  că pe 9 decembrie mergem mai departe și că ne facem dreptate până la capăt. Este foarte important, am încredere în dvs. Cuvântul dvs contează și știu că veți reuși acest lucru.

–         Vă spuneam că, văzându-vă pe dvs astă-seară, am uitat tot ceea ce a fost rău în aceste cinci luni de guvernare, tot ceea ce mi-aș fi dorit să fac mai mult, ceea ce nu a ieșit atât de repede sau atât de bine. Vreau însă să fiți mândri și mulțumiți de faptul că dvs, prin eforyul dvs, ați adus la guvernare o echipă a USL care a început deja să repare nedreptățile. Am promis că dăm înapoi salariile tăiate de Băsescu și vot și ne-am ținut de cuvânt! Am promis că dăm înapoi pensiile furate de Băsescu și de Boc și ne ținem de cuvânt. Am promis, prin primarii noștri, că vom ajuta persoanele cu dizabilități, cei care au cea mai mare nevoie de ajutor și primii pe care i-au lovit Băsescu și Boc în acești ani.

–         Am promis că vom ajuta toți oamenii din această țară care trăiesc din munca grea din agricultură, cei care anul acesta au fost loviți de secetă, dar și de lipsa de sprijin și de ajutor din partea fostului guvern și vreau să vă spun că ne ținem de cuvânt. Sigur că am călcat și bine am făcut pe toate bombele pe care PDL-ul le lăsase nu nouă, Guvernului USL, ci României. Credeți că PDL-ul e bucuros că le-am oprit furtul de la Hidroelectrica? Credeți că sunt bucuroși că i-am oprit să falimenteze Poșta Română? Credeți că sunt bucuroși că, după ce au furat ani de zile și au mințit pe muncitorii de la Otchim, și-au bătut joc de ei acum cu Dan Diaconescu, credeți că sunt bucuroși văzând că ne ținem de cuvânt, că dăm salarii și că dăm un viitor Oltchimului?

–         Sunt provocări foarte mari, sunt lucruri dificile pe care trebuie să le facem împreună, dar pe care trebuie să le facem și le putem face pentru că oamenii sunt alături de noi. Nu ne putem duce înapoi la furăciunile lor, la lașitatea lor, la felul în care au vândut țara bucată cu bucată, ca să mai stea un pic la guvernare. Fiți alături de mine, fiți alături de USL ca să mergem înainte și să ducem schimbarea până la capăt.

–         Și vreau, după aceste cinci luni dificile, să mă uit în ochii românilor și să-i rog: nu le acordați iertare și imunitate acum, pe 9 decembrie, celor care v-au furat și li-au bătut joc de voi. Nu-i lăsați să ajungă în Parlament pe Igaș, pe Anastase, pe Udrea, pe toți ceilalți care și-au bătut joc de voi!

–         Merită să plătească pentru ceea ce au făcut și merită să răspundă în fața românilor pentru tot răul pe care l-au făcut. Nu trebuie să fie în parlament. Trebuie să fie în fața Justiției”/

 

Update: Daniel Constantin, liderul Partidului Conservator:

”Bună seara, dragi prieteni! Bună seara, România! Sunteți astăzi în fața conducerii USL mai mulți ca niciodată. Suntem astăzi în USL mai mulți ca niciodată. Dar cred că mai important decât atât este că astăzi, la un an și jumătate de când s-a înființat USL, după cinci luni de guvernare, USL este mai unită ca niciodată. La început a fost o idee. După aceea au fost trei oameni care aiu crezut în această idee. După care trei partide care au decis să lase la o parte orice rivalitate și să meargă pe un drum comun. Acest drum se numește USL.

USL și-a atins până acum mai multe obiective. Însă astăzi suntem în fața unui alt obiectiv și poate cel mai important. Astăzi suntem în fața celei mai importante campanii electorale din ultimii 20 de ani. Astăzi avem ocazia să curățăm România de tot răul pe care l-au făcut regimul PDL și Traian Băsescu.

Suntem astăzi mai aproape decât oricând să ne atingem acest obiectiv, mai aproape decât oricând de victorie. O victorie pentru România! Așa trebuie să gândim, o revenire la normalitate, la decență și la speranță. O revenire la dreptate, la lege și la agenda cetățeanului. Până la urmă, o revenire la ceea ce reprezintă Europa și Uniunea Europeană.

Mai presus de orice, Uniunea Europeană reprezintă încredere și nu suspiciune. Reprezintă colaborare și nu conflict. Uniunea Europeană reprezintă transparență și nu decizii care se iau în grupuri restrânse, de cele mai multe ori la Palatul Cotroceni.

Uniunea Europeană reprezintă, nu în ultimul rând, respect pentru instituțiile puterii în stat și nu ocazii de a spune în direct la televizor Justiției ce are de făcut.

Mulți consideră, dragi prieteni, că în această zi, prin numărul mare de participanți la acest eveniment, vrem să facem o adevărată manifestație de forță. Eu nu cred acest lucru. Eu nu cred că trebuie să mai facem manifestații. Eu cred că ne-am demonstrat forța atunci când am înlăturat guvernele regimului Traian Băsescu. Eu cred că ne-am arătat forța atunci când am câștigat împreună cu dumneavoastră 36 de consilii județene la nivel național. Și trebuie să le mulțumim românilor pentru imensa încredere pe care ne-au acordat-o.

Cred, de asemenea, că ne-am dovedit forța pe care o avem în ziua referendumului, atunci când 7,5 milioane de români au strigat alături de USL ”Jos Băsescu!”.

Eu cred că nu trebuie să ne mai demonstrăm forța la fel cum cred că nu trebuie să facem ca PDL, să ne invităm partenerii externi, să ne rugăm de ei să ne scoată dintr-un colț al izolării.

Eu cred că trebuie să ne invităm partenerii externi în România să le arătăm că suntem o forță, că suntem un popor demn, că suntem un popor care avem oameni care apreciază valorile europene și care știu să se prezinte în UE.

Cel mai de preț lucru care a fost pierdut în toate aceste guvernări ale PDL este speranța. De aceea, astăzi, USL și guvernul USL are o mare obligație către români: să le redea speranța! Și nu este numai o obligație, ci este o mare responsabilitate.

Ziua de astăzi marchează, dragi colegi, intrarea în linie dreaptă pentru cea mai dură campanie care va avea loc în România.

Reprezentăm națiunea română. Astăzi, împreună cu dumneavoastră, reprezentăm voința  acestei națiuni care vrea să se depărteze de la cel mai nociv regim politic al ultimilor 20 de ani. Haideți împreună la vot pe data de 9 decembrie, să aruncăm la istorie ceea ce a reprezentat voința lui Traian Băsescu.

Românii sunt astăzi alături de noi, pentru că știu că dreptatea este de partea noastră. Românii știu astăzi că avem ceri mai pregătiți oameni să reprezinte comunitățile locale, care sunt gata  să intre în bătaia electorală.

Haideți să-i salutăm pe candidații USL. Haideți să-i salutăm pe aleșii locali ai USL! Haideți să-i salutăm împreună și săp le mulțumim celor care au dus greul campaniei la alegerile locale și care astăzi sunt în fața celui mai important test: acela de a câștiga alegerile parlamentare din 9 decembrie. Victorie pe 9 decembrie. Victorie, România!”

 

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *