Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Români de succes - Alina Nine în EXCLUSIVITATE pentru Tesmedia

Români de succes – Alina Nine în EXCLUSIVITATE pentru Tesmedia

Într-o frumoasă după-amiază de duminică, am avut ocazia să cunosc o tânără româncă de succes peste hotare. Motto-ul său este ,,păstrează-ţi sufletul’’.

Alina Nine are numai 22 de ani, locuieşte la Paris, şi de şase ani lucrează cu cei mai mari designeri din lume. Armani, Valentino, Plein Sud, Dolce Gabbana, Make up Forever, Loreal, Paco Rabanne, sunt doar câţiva.

Este model la Storm Model Management, o agenţie care de 25 de ani este recunoscută că descoperă, lansează şi dezvoltă carierele modelelor. Unele dintre cele mai faimoase sunt Kate Moss, Cindy Crawford, Eva Herzigova, Carla Bruni.

A fost încântată să povestească celor de acasă, prin intermediul tesmedia.ro, despre ea, despre cum a reuşit, despre ce înseamnă să ajungi şi să te şi menţii printre cei mai buni în domeniu.

Am descoperit o persoană extrem de agreabilă, modestă, un partener de discuţie foarte placut. O puteti admira pe site-ul său oficial alinanine.com.

Reporter- Alina, cum ai debutat în cariera de model ?

Alina Nine – Eu sunt din Caracal, Oltenia. Un apropiat, care colabora cu Agenţia One Models pentru realizarea spoturilor publicitare, a avut încredere în potenţialul meu ca şi model. Nu m-am considerat niciodată frumoasă, însă am mers pe mâna lui. Astfel, am luat primul contact cu Agenţia One Models, am ajuns la un prim concurs, unde am avut şansa de a întâlni în juriu agenţii internaţionale de renume. Agenţia Mademoiselle din Paris mi-a oferit şansa de a-mi începe cariera în modelling. Nu am să uit entuziasmul cu care mi-am făcut bagajele şi am plecat în mai puţin de o săptămână. Cam ăsta a fost începutul.

Reporter – Cum te-ai simţit, în condiţiile în care nu te considerai frumoasă, să fii apreciată de oameni importanţi din domeniu? Cum ţi-a schimbat percepţia asupra ta?

Alina Nine – Într-adevăr, am fost flatată. Eram foarte timidă la începutul carierei, dar fotografii şi bookerii au rolul lor de a te face să uiţi de inhibiţii.

 

Reporter – Cum ai depăşit timiditatea? Cât de greu ţi-a fost să devii aşa deschisă?

Alina Nine – Pot să spun că m-am adaptat repede, am început să am încredere în mine datorită oamenilor din jur, care mă complimentau adesea.

Reporter- Am văzut clipul cu Berlin şi Paris, în care mergi pe stradă în lenjerie intimă, iarna. Era un mare contrast, până şi vremea era închisă, şi apăreai tu, pink, sexy, veselă…

Alina Nine – E un clip îndrăzneţ, foarte sexy. Ideea a venit din partea producătorilor de la Berlin, vroiau ceva ieşit din comun, care să atragă priviri. Toata lumea era îmbrăcată gros… este filmat în luna decembrie. Am avut probleme cu poliţia, am provocat un accident. Am fost foarte răcită după acea filmare…

Reporter – Am o curiozitate, e personală. Cum reuşiţi să vă mascaţi disconfortul în astfel de momente? Eşti pusă în situaţia să pozezi în tot felul de medii, iarnă, frig, zăpadă. Vara e mai uşor, dar iarna…

Alina Nine – Bună întrebare. Cred că învăţăm pe parcurs, pas cu pas, de multe ori trebuie să te gândeşti la altceva. De exemplu, iarna în lenjerie, te gândeşti că eşti undeva pe o insulă şi este foarte cald. Începi să te relaxezi psihic, în primul rând. Dacă nu merge aşa, mai este o variantă, câteva shot-uri de vodka (râde). De obicei, romul cu ceai este o idee foarte bună. Îţi dau câteva tipsuri după cum vezi!

Reporter – Cât de cunoscută era agenţia din Paris, care te-a ales pentru colaborare? Câtă încredere ţi-a inspirat?

Alina Nine – Era într-adevăr o agenţie cunoscută, iar eu am fost reprezentată de agenţia One Models, care este foarte serioasă şi care se ocupă foarte bine de fete. Nu exista absolut niciun risc.

Reporter Cu ce creatori ai lucrat de-a lungul timpului? Cu care ţi-a plăcut să lucrezi cel mai mult, şi de ce?

 

Alina Nine – Am lucrat cu foarte mulţi creatori. Enumăr câţiva: Armani, Valentino, Plein Sud, Dolce Gabbana, Make up Forever, Loreal, Paco Rabanne. Şi… nu pot diferenţia, fiecare are propriul stil, fiecare este plăcut în felul lui.

Reporter Da, înţeleg că e greu să alegi un nume, dar poţi exemplifica lucruri care îţi plac la ei, la modul lor de abordare ? Ce anume ai învăţat de la ei, având în vedere că sunt oameni de succes? Te-au schimbat în vreun fel ?

Alina Nine – Creativitatea, imaginaţia, au caractere puternice. Sunt oameni care îşi susţin cu tărie punctul de vedere, oameni cu personalitate şi şarm debordant, care merg până în pânzele albe pentru scopul propus. Cu siguranţă, sunt multe lucruri de învătat. În primul rând începi să deprinzi stilul, sunt oameni care te inspira, oameni care te învaţă că nimic nu este uşor în viaţa, dar nu este nici imposibil, oameni de succes cu o carieră impunătoare.

Reporter Aş vrea să mă leg acum de ceea ce am citit pe site-ul tău, referitor la fotograful care s-a purtat urât. Sunt şi în acest domeniu români priviţi rău? În condiţiile în care lucrezi cu oameni din toată lumea, din moment ce ai intrat, este clar că esti ,,rasat”, că ai depăşit un anumit nivel.

Alina Nine – Da, am avut mai multe experienţe neplăcute pe seama originii mele. În Milano am fost la un casting, unde o domnişoară, care era şi organizatoarea castingului, m-a întrebat de unde sunt. În timp ce i-am întins book-ul, i-am răspuns, bineînţeles zâmbind, România. Spre surprinderea mea, nici măcar nu a mai deschis book-ul şi mi l-a întins cu repeziciune. Sincer, diplomaţia mă caracterizează. Aşa că i-am zâmbit, mi-am luat book-ul şi am plecat. Practic m-a respins de la început, motivul fiind clar.

Reporter Putem considera asta o discriminare?

Alina Nine – Aşa aş numi şi eu gestul ei, dar sunt şi oameni de genul acesta, ce putem să facem? Să trecem cu vederea, nu? Nu vreau să mint în legatură cu naţionalitatea mea. Pur şi simplu sunt mândră că sunt româncă, avem cele mai frumoase femei din lume. Tocmai mi-am amintit de o altă experienţă, tot la un casting în Italia, pentru o revistă de renume. Organizatorul, un italian. El singur, în faţa biroului lui pe puţin 40 de modele. Ajunsesem printre primele. Acest personaj mi-a explicat tema shooting-ului, după care mi-a spus că sunt multe fete în faţa biroului. Shooting-ul va fi undeva pe o insulă superbă şi el nu ar vrea să se plictisească seara după ce se termina, să stea singur în camera de hotel. Înţelesesem aluzia. I-am explicat frumos că nu sunt interesată de astfel de distracţii şi că îi mulţumesc oricum pentru timpul acordat. Am fost drăguţă până când am observat că nu ajută întotdeauna să fii diplomată. Mi-a răspuns : “viaţa ta este ca o staţie de tren, multe trenuri trec şi se opresc, iar tu trebuie să te urci în cel potrivit, fiindcă altfel nu ţi se mai oferă o altă ocazie”. Mi-am dat seama de insistenţa lui jignitoare şi i-am spus că, într-adevăr, ,,trec multe trenuri prin gara mea, dar că nu am să mă urc la clasa a 2-a”. Reacţia lui m-a uimit. Mi-a spus:“Ce insinuezi? Că nu sunt un fotograf bun?L-am lăsat să interpreteze cum vrea afirmaţiile mele. Nu ai o altă variantă, decât aceea de-a înfrunta singură astfel de mentalităţi limitate, să te respecţi, să îţi respecţi corpul şi mintea.

Reporter Călătoreşti mult prin prisma activitatii tale, şi nu numai. E vreun loc pe care l-ai vizitat şi ţi-a plăcut în mod deosebit, te-a impresionat sau te-a făcut să te simţi într-un anume fel?

Alina Nine – Da, Parisul, cu siguranţă.

Reporter E şi oraşul în care locuieşti, nu?

Alina Nine – Parisul m-a cucerit cu gastronomia specifică. Da, locuiesc aici. Este un oraş plin de istorie, un oraş romantic, cu un farmec aparte care m-a determinat să rămân aici. Ce să mai?! M-a cucerit!

Reporter Vrei să ne povesteşti ceva despre familia ta? Mai ai fraţi sau surori ?

Alina Nine Am o soră foarte frumoasă, numele ei este Denisa. Sunt foarte fericită când sunt în preajma ei şi o iubesc foarte mult. De asemenea, îl apreciez şi pe iubitul ei, Florin Soare, care este un bărbat demn de admiraţie, iar relaţia lor este una de invidiat.

Reporter Cât de des vii în România? Ai vreun loc preferat? Am văzut că ai poze la Braşov.

Alina Nine Ce spirit de observaţie… vin o dată la 6 luni, de obicei, dar asta nu înseamnă că îmi văd familia rar. Vin părinţii mei aici când ni se face dor prea tare. Un loc preferat în ţara noastră? Zona montană a României mă fascinează. Zona Bucegi –Braşov, este foarte frumoasă, munţii Apuseni, cu rezervaţiile naturale. Îmi place mult să călătoresc.

Reporter Cât de greu este să îţi păstrezi silueta? Trebuia să vină şi întrebarea asta, nu? Sport faci?

Alina Nine Nu este greu, Raluca, mi-am obişnuit deja organismul cu un ritm anume din care nu-mi ies. Este drept, nu am un regim strict, îmi place îngheţata de vanilie şi ciocolată, caramel, dar nu fac excese. Da, aşteptam şi întrebarea asta, sunt des întrebată. Am moştenit gene bune de la mama mea, care a fost model de asemenea. Şi…trebuie să mă laud, este o femeie foarte frumoasă. Fac sport de 3 ori pe săptămână – pilates, de multe ori merg cu bicicleta cu iubitul meu, sau alergăm împreună în parcul din faţa casei. Este un om care mă susţine şi mă motivează foarte mult.

 

Reporter – Alina, poţi să dezvălui ceva despre planurile tale de viitor sau, ,,unde te vezi peste 5 ani’’ ?

Alina Nine Nu ştii niciodată ce se întâmplă mâine. Trăiesc ziua de astăzi, nu pot să spun unde mă văd peste 5 ani, dar să ştii că e bună întrebarea. Cât despre planuri, după cum ţi-am spus, aş vrea să îmi public cartea la care am început să scriu de ceva timp şi, de asemenea, aş vrea să îmi lansez propriul brand de haine pentru femeile frumoase, îndrăzneţe, sexy şi nonconformiste.

Reporter Cartea va fi despre tine, o autobiografie? Şi de ce sub pseudonim? Crezi că îţi va afecta munca?

Alina Nine Da, autobiografie. Nu cred că îmi va afecta munca, atâta timp cât nu voi da numele unor persoane cunoscute, şi până la urmă este punctul meu de vedere.

Reporter Când crezi că va fi gata, când ţi-ai propus?

Alina Nine – Probabil anul viitor, de ziua mea, pe 31 martie.

Reporter Mi se pare grozav să reuşeşti acolo, să realizezi atâtea lucruri la o vârstă fragedă. Ştiu că în modelling se calculează altfel vârsta, dar oricum, după părerea mea, eşti de succes. Îţi mai spun că m-am simţit mândră că o româncă e acolo, printre cei mai buni.

Alina Nine – Aşa este, în această lume ne maturizăm foarte repede, oamenii ca tine care îmi apreciază munca, mă determină să fiu mai bună şi să lucrez cu mai multă pasiune şi ambiţie.

Reporter Cât de cunoscută eşti în România, ai lucrat şi aici?

Alina Nine – Am lucrat şi în România, cu cele mai bune reviste şi cei mai buni designeri. Nu pot să îţi spun cât de cunoscută sunt în România, am fost concentrată mai mult pe plan internaţional. Sunt o persoană simplă. În România nu am insistat să mă afirm, şi ştii de ce? pentru că televiziunile din România promoveaza alt gen de femei, care din punctul meu de vedere nu sunt bune exemple pentru noua generaţie. Ceea ce la noi în ţară este considerat sexy, aici ar fi considerat vulgar şi lipsit de orice bun gust. Am întâlnit, Raluca, atâtea fete frumoase, modele, românce la Paris, foarte frumoase, care lucrează foarte bine, însă nimeni nu vorbeşte despre ele prin România şi, crede-mă, sunt fete foarte inteligente pe care le poţi lua drept exemple.

Reporter – Alina, îţi multumesc foarte mult pentru amabilitate şi pentru timp, a fost o plăcere deosebită să vorbesc cu tine.

Alina Nine – Eu îţi multumesc, plăcerea a fost de partea mea.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

2 Responses to Români de succes – Alina Nine în EXCLUSIVITATE pentru Tesmedia

  1. Raluca, te-ai gandit si la mine cand ai auzit de unde e Alina? :)) Dragut material, draguta si Alina, o mai vazusem si mereu m-a surprins. Keep up the good work :)

  2. o fata care ne face mandri ca suntem romani!mult succes in continuare!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *