Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Q&A despre FM13 cu Mihai Andrieş, Head Researcher Romania!

EXCLUSIV: Q&A despre FM13 cu Mihai Andrieş, Head Researcher Romania!

Ești pasionat de fotbal? Te crezi mai bun decât Sir Alex Ferguson, Wenger sau Mourinho? Nu te satisfac schimbările făcute de Reghecampf sau de Dario Bonetti? Ai crezut întotdeauna ca 4-4-2 oferă mai multă stabilitate decât 4-3-3? Atunci, mai mult ca sigur, ești pasionat de Football Manager – cel mai complex și utilizat simulator de management fotbalistic din lume. Așa că, pentru toți fanii FM din România, tesmedia.ro a realizat un interviu în exclusivitate cu Head Researcher-ul de la noi, domnul Mihai Andrieș.

„Cea mai importantă noutate: FM Classic”

Reporter: Ce aduce nou FM 13?

Mihai Andrieș: Ca în fiecare an, noutăţile sunt atât de multe încât mi-ar lua o zi întreagă să vorbesc despre ele, însă cea mai importantă rămâne FM Classic, noul mod inclus în FM 13.

Rep.: Credeți că cele două noi opțiuni: FM Classic mode și Challenge mode vor avea succes?

M.A.: Enorm, deoarece era nevoie de ele. Primul, deoarece, să fim sinceri, pentru unii, timpul este o problemă. Avansăm în vârstă, chit că ne place sau nu şi nu mai avem la dispoziţie, ore şi zile pentru FM cum aveam altă dată. Şi cum jocul a devenit enorm de complex de la o versiune la alta, mulţi vor fi atraşi de această modalitate simplificată de a juca. Cât despre Challenge-uri erau mai mult decât necesare.

„Nicușor Stanciu este fotbalistul român cu cel mai mare potențial în FM13”

Rep.:  Puteți să le recomandați fanilor câțiva „wonderkids” din noua versiune de FM?

M.A.: Din România, nu. De peste hotare, Courtois, Castaignos, El Shaarawy, Crisetig, Rafinha, Lukaku.

Rep.: Care este jucătorul român cu cel mai mare potențial în joc?

M.A.: Cred că este destul de uşor de ghicit: Nicuşor Stanciu. La nici 19 ani e titular la Vaslui!

Rep.: Există noi roluri pe care utilizatorii pot să le atribuie jucătorilor? Sau au rămas tot cele din FM12 pentru fiecare post?

M.A.:  Momentan nu am libertatea de a oferi această informaţie, însă cei care au cumpărat deja variantele digital download vor avea acces la beta-ul acela special şi vor putea afla mai multe în acest sens.

Rep.: Jocul va fi lansat pe 2 noiembrie. Vor putea fanii din România ai jocului să cumpere jocul pe DVD chiar în această zi?

M.A.: În mod normal, da. Lansarea oficială ne va include şi pe noi în primul val, însă va depinde în primul rând de cei care vor vinde pe piaţă jocurile, nu de alta, dar distribuitoul Skin le avea la dispoziţie în timp util.

„15-20 ore pe săptămână le petrec în joc”

Rep.: Dumneavoastră cat timp petreceți în medie în Football Manager? Și mă refer aici evident la partea în care va jucați și nu lucrați pentru dezvoltarea jocului.

M.A.: Înainte petreceam ore în şir, în perioada romantică a FM-ului. Am avut şi nopţi întregi pierdute cu multiplayere, cu veterani ai forumului. În ultimii doi ani, am ajuns cam la 15-20 de ore pe săptămână în perioadele bune, însă în vacanţe sar şi mai bine de atât. Acum cu FM Classic, lucrurile se vor schimba radical în bine.

Curiozitatea reporterului, pasionat de FM :) 

Rep.: Cum poate ajunge cineva să colaboreze pentru FM?

M.A.: Pentru partea de research, trebuie să urmărească forumul FMRo.ro atunci când se caută researcheri noi sau poate să îşi exprime disponibilitatea pe forum, în secţiunea de research. Problema este că în România ducem lipsă de seriozitate. Astfel că de cele mai multe ori, mulţi se oferă să facă ceva, află ce au de făcut şi apoi uită să mai dea vreun semn. Şi aşa se ajunge să ne trezim descoperiţi în special când e mai mult de muncă.

Interviul a fost realizat prin corespondență electronică cu domnul Andrieș, căruia îi mulțumim pentru amabilitatea de a ne furniza răspunsurile despre FM13.

Alte detalii despre joc le poți afla accesând http://www.tesmedia.ro/2012/10/11/football-manager-2013-asteptarea-se-apropie-de-sfarsit/ .

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *