Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Oracle și Fujitsu vor colabora pentru îmbunătățirea bazei de date a companiei

Oracle și Fujitsu vor colabora pentru îmbunătățirea bazei de date a companiei

Fujitsu a anunțat că va colabora cu Oracle pentru a dezvolta următoarea generație a procesorului Sparc64 “Athena”, care își propune să fie echipată cu instrucțiuni speciale care să accelereze cea mai mare bază de date Oracle.

Deși nu a fost confirmat, se pare că Athena este același procesor care a fost lansat de către ce de la Fujitsu luna trecută, Sparc64-X, la conferința de la HotChips 24.

Vicepreședintele senior Fujitsu, Noriyuki Toyoki a declarat la Oracle Open World, că sistemul va putea fi realizabil doar prin intermediul “discuțiilor dintre cele două companii partenere”. De partea celalată, CEO-ul de la Oracle, Larry Ellison, a spus că „procesorul care va rula, va fi mai rapid decât oricare alt procesor de pe piață.”

Câteva detalii despre chip-ul care va fi lansat la începutul anului viitor sunt disponibile. Sparc64-X de 28 nm va avea 16 core-uri care rulează la 3.0 GHz. Fiecare procesor va suporta până la 512 GB memorie DDR3, 24 MB L2 cache, 64 KB instruction cache și 64 KB pentru data cache. Procesorul va fi răcit folosind tehnologia Liquid Loop Cooling, care va oferi fiecărui procesor, propria sa răcire.

 

Speculațiile apărute nu sunt foarte revoluționare și se pare că cele două companii, încă ne ascund niște amănunte destul de importante. Dar până la urmă, este normal.

Potrivit Toyoki, sistemul de bază Athena va fi format din 4 socket-uri, un sistem 64-core cu memorie de 2 TB și o lățime de bandă de 14,5 Gb/s între procesoare.

Noi informații și caracteristici vor apărea la data la care va fi lansat Athena. Până atunci, ne mulțumim și cu speculațiile.

Citește mai multe pe www.blog.likeit.ro sau direct aici.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *