Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
MRU: Băsescu nu încalcă nicio Constituție

MRU: Băsescu nu încalcă nicio Constituție

Mihai Răzvan Ungureanu, președintele Forței Civice, a precizat că participarea președintelui Traian Băsescu la Congresul PPE de la București nu înseamnă că încalcă în vreun fel Constituția.

“Ca şef de stat invitat să participe la o manifestare internaţională de proporţii şi reprezentând România în această calitate, credem că e natural să exprime un cuvânt de bun venit. Sunt convins că dacă la Bucureşti ar fi avut loc dezbaterile congresului PES, organizatorii l-ar fi invitat pe preşedintele României în calitatea sa de reprezentant al naţiunii şi al statului pentru a ţine un cuvânt de bun venit. E o practică firească, protocolară, de bun simţ, care are precedent în organizarea altor evenimente internaţionale la Bucureşti”, a precizat Ungureanu.

Mai mult, Ungureanu nu s-a putut abține să nu-i atace pe social-democrați, amintind că liderii PES nu și-au mai ținut congresul în Capitală.

“Punem în paralel două lucruri: în septembrie nu a fost găzduit la Bucureşti Congresul PES, cel mai probabil pe seama evoluţiilor politice nedemocratice din ultimele luni. În schimb, este găzduit Congresul PPE. Acest contrast e limpede, vorbeşte clar despre lipsa de credibilitate a actualei puteri, despre felul în care Europa civilizată califică evoluţiile politice la care s-a angajat actuala putere, vorbeşte despre ce consideră Europa că reprezintă în România forţele europene”, mai spune Mihai Răzvan Ungureanu.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *