Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Jos Hard Discul! Reînvie Caseta...

Jos Hard Discul! Reînvie Caseta…

Dvd-urile se deteriorează în timp, Hard Discurile se defectează, stick-urile de memorie sunt nerentabile când vine vorba de stocare mare de date.
Practic încet-încet am ajuns să nu mai fim absolut siguri pe nici un mediu de stocare.
La casetele vechi de zeci de ani v-aţi gândit? Ele aşteaptă răbdătoare să fie utilizate din nou!
Banda magnetică se deteriorează greu sau doar în urma expunerii faţă de un magnet puternic.
Banda magnetică poate fi refăcută şi de un copil de 5 ani acolo unde se rupe sau sifonează, pe când mediile de stocare actuale sunt aproape de nerecuperat în cazul unor defecţiuni .

 

 
Nevoia de stocare a datelor a devenit imensă.Încet-încet Hard Discurile par să devină neputincioase în fata avalanşei de informaţii.
Cu această ocazie caseta este pe cale să revină spectaculos!

 

 

Specialiştii au inventat „Ultra-Dense Tape Drive” ! După denumire ne dăm seama că este vorba de un sistem ce foloseşte banda magnetică pentru stocarea datelor.Nu numai că este mult mai sigur, dar poate stoca imense cantităţi de informaţie cu costuri minime şi consum infim de energie.
Fuji Film şi IBM au produs deja prototipuri care pot stoca 35 de terabytes.Asta înseamnă aproximativ 35 de milioane de cărţi electronice, toate stocate într-o cutie de 10 x 10 centimetrii şi numai 2 cm grosime.

 

Debutul real pentru această tehnologie este probabil din cauza lui Array Km Square (SKA), cel mai mare telescop radio din lume.El va intra în funcţiune în anul 2024.Telescopul o să furnizeze aproximativ 1 petabyte (1 milion de giga-bytes) de date comprimate pe zi.
Pentru a vă face o idee despre volumul imens de date ce urmează a fi stocat putem spune că într-o zi vor trebui aproximativ 330 de Hard-Discuri a câte 3 tera-bytes fiecare, adică 120.000 de HDD-uri pe an.

 
Deocamdată dezavantajul benzii magnetice faţă de Hard Discuri rămâne viteza de accesare. Dar specialiştii ne asigură că vor elabora un mecanism inteligent care accelerează acest proces făcându-l comparabil cu unitățile de disc.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *