Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Intel și UPB deschid Laboratorul Intel Student Open Lab în cadrul Fac. de Automatică și Calculatoare - VEZI FOTO EVENIMENT

Intel și UPB deschid Laboratorul Intel Student Open Lab în cadrul Fac. de Automatică și Calculatoare – VEZI FOTO EVENIMENT

Intel a inaugurat astăzi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB, Intel Student Open Lab, cel mai nou laborator destinat cercetării-dezvoltării în domeniul software Open Source la nivel universitar din România. Conceput ca un spaţiu educaţional, dar şi un incubator de proiecte în domeniul Open Source, laboratorul este o investiţie a Intel Romania Software Development Center (IRSDC) şi va găzdui anual 650 de studenţi la licenţă, masteranzi şi doctoranzi, interesaţi de proiecte de tip Open Source.

La inaugurare a participat și o parte a echipei redacționale Tesmedia, care a fost prezentă la deschiderea evenimentului cât și la vizita noului laborator Intel din cadrul Universității.

 

În deschiderea evenimentului de lansare vicepreședintele senatului Universității Politehnica București, Nicolae Țăpuș, a prezentat o scurtă istorie a procesoarelor de la Intel și a declarat că acest proiect în care este implicată Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității și compania Intel, este așteptat de foarte multă vreme.

“Avem studenți foarte buni. Din 5000 de studenți care au dat admitere la Politehnică au fost doar doi de 10 și ambii sunt la Facultatea de Calculatoare. Aș vrea ca acest Laborator să fie doar un început, a mai spus Nicolae Țăpuș.

Deschiderea Intel Student Open Lab face parte din strategia Intel România de a contribui la dezvoltarea educaţiei la nivel naţional, prin colaborare directă şi transfer de know-how în instituţiile academice, precum şi investiţii hardware şi software, care să asigure accelerarea cercetării şi dezvoltării în domenii precum Open Source, Mobile Computing, High Performance Computing, Parallel Computing sau Proiectarea Sistemelor de Operare.

            “Acest proiect comun cu Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti va aduce mediul Open Source mai aproape de studenţii la licenţă, masteranzii şi doctoranzii interesaţi de o carieră ulterioară în dezvoltarea de software. Pe lângă susţinerea de programe educaţionale adaptate la tendinţele mondiale din sfera tehnologiei, dorim să oferim talentelor autohtone posibilitatea profesării la cel mai înalt nivel în industria software chiar din România, fără a fi nevoie să plece din ţară”, a declarat Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager, Intel Romania Software Development Center.

 

Citește mai mult pe www.blog.likeit.ro sau direct aici.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *