Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Football Manager 2013 - așteptarea se apropie de sfârșit

Football Manager 2013 – așteptarea se apropie de sfârșit

SEGA și Sports Interactive pregătesc pentru lansare, pe 2 noiembrie 2012, noul joc Football Manager 2013 pentru PC și Mac. Jocul marchează 20 de ani de activitate a echipei Sports Interactive, prin introducerea unor noi elemente în stilul de gameplay cu care fanii s-au obișnuit de-a lungul celor opt titluri lansate până acum în seria Football Manager.

Football Manager 2013 îți permite să preiei controlul asupra oricărui club din mai mult de 50 de națiuni din întrega lume, și include toate ligile de top din Europa, precum și o bază de date cu peste 500.000 de jucători și personal din întreaga lume.

Head Researcher-ul român pentru Sports Interactive și lider al comunității românești FMRo.ro, Mihai Andrieș, a declarat despre Football Manager 2013:

„În fiecare an, Football Manager aduce sute de noutăți minore și majore, care deja au transformat jocul într-un imens simulator de management, cu toate laturile acestei activități, de la cele imediat evidente până la cele mai mici detalii din activitatea unui tehnician. În variantele anterioare, uneori complexitatea jocului putea deveni un inconvenient pentru jucătorii care nu își puteau dedica multe săptămâni unei cariere în FM. Prin urmare, pot spune că noul mod de joc FM Classic este o mutare câștigătoare din partea Sports Interactive, pentru că astfel atrage și publicul pasionat de acest tip de joc, dar care își dorește să joace un sezon de FM într-un orizont de timp rezonabil.
Din punctul de vedere al comunităţii FMRo.ro, Football Manager 2013 se anunţă a fi o reuşită, prin prisma informaţiilor existente în acest moment şi a preview-urilor video oferite cu generozitate de către SI Games pe canalul oficial Youtube al companiei. Cu toţii aşteptăm noua variantă, deoarece FM13 se anunță a fi cel mai bun joc din serie.”

Modul Classic și modul Challenge
Football Manager Classic îți permite să te bucuri de joc fără a mai fi nevoit să îți petreci foarte mult timp în fața calculatorului. În esență, jocul este exact la fel – managerul conduce în continuare o echipă și intră în competiții la orice nivel – dar în modul Classic o parte dintre atribuții sunt preluate de către personalul angajat în joc, iar altele au dispărut complet. De exemplu, în timp ce jucătorul se ocupă de antrenamentul în FMC (Football Manager Classic), acesta se aplică doar la nivelul întregii echipe (full team)– fără antrenament individual al jucătorilor. Iar când se ajunge la meciurile propriu-zise, nu mai apar nici discuțiile cu echipa, nici rapoartele despre echipa adversă… pur și simplu intri în meci, cu același motor grafic 3D utilizat și în Modul Carieră.

Meciurile se desfășoară mai rapid, doar prin prezentarea momentelor principale (highlights), însă poți chiar să sari peste întregul meci prin opțiunea „Instant Result”. Jucătorii care aleg modul Football Manager Classic vor observa că au la dispoziție câteva opțiuni suplimentare în ceea ce privește tipul de joc pe care îl doresc: fie pot alege o „Carieră” completă, fără o finalitate predefinită, fie pot alege să joace în noul mod „Challenge”. În modul Challenge, jucătorii se vor regăsi într-o situație specifică, destinată să le testeze capacitățile manageriale pe o perioadă scurtă de timp de joc – de obicei, jumătate de sezon. Poți câștiga trofeul cu o echipă de jucători foarte tineri? Sau poți să îți salvezi clubul de la retrogradare, în ciuda faptului că ești pe ultimul loc în clasament și a venit deja Crăciunul? Producătorii au introdus modul Challenge în Football Manager Handheld 2012 și s-a dovedit atât de popular încât studiourile Sports Interactive au decis să îl introducă şi în FM Classic. Jocul va fi însoţit de patru challenge-uri free-to-play, iar rezultatele fiecăruia vor ajunge direct într-un clasament global.

Joc în rețea
Jocul în rețea (Network Play) este complet nou și integrat cu platforma Steam, ceea ce înseamnă că jucătorii vor putea să creeze jocuri în rețea mult mai ușor decât înainte. Modul Network permite crearea de ligi și cupe în care poți importa echipa pe care o conduci în modul Carieră – în sfârșit, poți pune punct discuțiilor interminabile cu prietenii despre cine are o echipă mai bună: acum o poți demonstra! Integrarea cu Steam le permite producătorilor jocului să gestioneze clasamente mondiale. Astfel, vei afla cu adevărat cât de bun ești ca manager.

NOU ÎN MODUL CARIERĂ…
Rolurile de management
O altă deosebire importantă față de variantele anterioare ale jocului este restructurarea semnificativă a personalului managerului și redefinirea rolurilor acestor angajați. Noutatea cea mai evidentă este introducerea în joc, pentru prima dată, a poziției de Director Sportiv, care le va permite managerilor să îl delege pentru preluarea unora dintre atribuții (inclusiv negocierea contractelor), dacă doresc acest lucru.

În plus, producătorii au diversificat în joc rolurile de antrenori specializați, pentru a-i oferi managerului o mai mare flexibilitate în alegerea antrenorilor. Managerul poate opta să conteste interferența consiliului director – cu toate că este preferabil să nu se facă abuz de această opțiune.

Motorul grafic în timpul meciurilor
Motorul grafic 3D pentru meciuri a fost mult îmbunătățit în ediția Football Manager 2013. Totul arată mai realist: de la stadioane la mișcările jucătorilor, inteligența artificială și chiar și modul în care mingea se deplasează prin aer. Producătorii au introdus sute de animații noi pentru a-i da un aer de realism jocului, și întreaga experiență de joc a devenit mai „tele-vizuală” prin introducerea unor noi unghiuri de „filmare”. Printre momentele-cheie ale meciului au fost adăugate și lovitura de start și fluierul de final.

CERINȚE DE SISTEM FOOTBALL MANAGER 2013 PC / Mac

PC:

  • SO: Windows XP/Vista/W7/W8
  • CPU: 1,6 GHz (XP) / 2,2 GHz (Vista/W7/W8)
  • Intel Pentium 4, familia Intel Core, AMD Athlon
  • Memorie (RAM): XP/Vista/W7/W8: 1,0 GB
  • Memorie video: 128MB: NVIDIA FX 5900 Ultra; ATI Radeon 9800; Intel 82915G/82910GL
  • HDD: 2 GB
  • DirectX: 9.0c (inclus)

Mac:

  • SO: OS X 10.6.8/10.7.x/10.8.x
  • CPU: Intel
  • Memorie video: NVIDIA GeForce 7300 GT / ATI Radeon X1600

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *