Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Fantomițe urâcios de dulci pentru Halloween

Fantomițe urâcios de dulci, pentru Halloween

Tesmedia vă propune să vă lăsați purtați de spiritul sărbătorii de import până în bucătărie și să pregătiți pentru prietenii și vecinii voștri fantomițe fioroase, din ciocolată albă și bezea. Pe lângă marele avantaj al dulcelui făcut în casă, fantomițele sunt o metodă simplă și originală de a vă hrăni creativitatea în bucătărie.

Vă asigurăm că, după ce le-ați ornat și așezat pe farfurie, nu veți mai regreta atât de mult că nu mergeți la nicio petrecere tematică. Sau…să fie acesta elementul ce va declanșa dorința de a cerși dulciuri în schimbul calmării spiritului rău ce sălășluiește în fiecare?

Pentru fantomele comestibile aveți nevoie de 100 g de unt, 300 g de bezele pufoase- alegeți bezelele de import, alb-roz-, 200 g de cereale crocante- din grau integral sau orez-,  300 g de ciocolată albă și bețigașe de lemn sau scobitori (ca pentru acadele).

Odată ce ați făcut rost de toate, adoptați o privire amenințătoare și pregătiți-vă pentru prima etapă: topirea.

Așezați laolaltă untul și bezelele-în această ordine- într-o cratiță bine încinsă. Amestecați ușor și continuu astfel încât să evitați lipirea. Când cele două ingrediente s-au omogenizat și observați cum se conturează în cratița dumneavoastră o pastă netedă, fină și îmbietor de albă, adăugați cele 200 grame de cereale mărunțite. Continuați să amestecați până când observați că cerealele s-au rumenit.

Cea de-a 2a etapă:  presarea.

Compoziția obținută se toarnă într-o tavă clasică, de prăjituri, acoperită în prealabil cu staniol. Întindeți foarte bine amestecul pentru a asigura o suprafață plană, demnă de un spirit trezit la viață și apoi dați-l la rece.

Etapa numărul 3: definirea fantomițelor

Puteți decupa fantomele în două moduri: tăiați în formă de pătrat amestecul de ciocolată și bezea întărită  și apoi, cu ajutorul unui cuțit zimțat, rotunjiți partea superioară a pătratului și tăiați în zig-zag partea sa inferioară SAU tăiați cercuri cu ajutorul unui pahar și apoi, definiți cu lama cuțitului o fantomiță zburătoare- trebuie să obțineți o formă de lacrimă.

Etapa numărul 4: “urâțirea fantomițelor”

Din restul de “blat”, realizați mânuțe sau căciulițe pentru fantomele dumneavoastră dulci. Înfingeți scobitoarea în partea inferioară a corpului lor diform și decorați-le, după bunul plac dar cu foarte mult curaj cu ajutorul câtorva grame de ciocolată neagră topită în puțin lapte. Sunt în trend fantomițele cu nasturi și ochi mari, fioroși. Dacă reuşiți să puneți deoparte ciocolată albă topită, o puteți folosi pentru a lipi mâinile fantomelor.

Etapa numărul 5:

Meritați, după așa un efort gastronomico-creativ, să vă răsfățăți papilele gustative cu un tratament în stilul dulce-urâcios al Halloween-ului.

Poftă bună!

Comentarii prin Facebook

Comentarii

2 Responses to Fantomițe urâcios de dulci, pentru Halloween

  1. fantome deicioaseeeeeee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *