Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
EXCLUSIV: Vlad Ionescu, despre cea mai nouă formă de învățământ superior din România

EXCLUSIV: Vlad Ionescu, despre cea mai nouă formă de învățământ superior din România

Școala de Televiziune “Tudor Vornicu” – acreditată de Ministerul Învățământului – lansează, în luna octombrie, două noi produse: Colegiul Național de Televiziune și Radio, care durează doi ani, și Cursurile de Specializare cu durată de trei luni.
Într-un interviu în exclusivitate acordat tesmedia.ro, directorul proiectelor, Vlad Ionescu, a explicat de ce a fost necesară introducerea acestor două noi produse în portofoliul Media Consulta.

Tesmedia.ro: De ce este nevoie de inca un Colegiu de Televiziune și Radio, de vreme ce există deja Școala de Televiziune Tudor Vornicu?

Vlad Ionescu: Colegiul de Televiziune și Radio are o durată extinsă față de Școala de Televiziune. Acesta durează doi ani și se adresează tinerilor care nu au neapărată pregătire în domeniul jurnalismul. În cadrul Colegiului studenții vor avea parte de mult mai multe cursuri teoretice pentru a pune bazele unei viitoare profesii de jurnalist. Atât la Școala de Televiziune Tudor Vornicu cât și la Colegiul de Televiziune și Radio există și o componentă practică care face deosebirea între aceste două produse și orice facultate de jurnalism din România.


Tesmedia.ro:  Care sunt specializările disponibile la acest colegiu?

Vlad Ionescu: Pe partea de radio, studenții vor învăța totul despre cum se scrie o știre, cum se produce un reportaj sau cum se realizează o emisiune de divertisment. De asemenea, vor învăța formatele radio, ce este un playlist, cum se măsoară audiențele radio și care este rolul prezentatorului de radio, producătorului sau redactorului. Totodată, studenții vor învăța să prezinte un jurnal de știri sau o emisiune de divertisment. În zona de televiziune specializările sunt: Prezentatori TV și Radio, Prezentatori Știri și Emisiuni Sportive, Producători TV, Reporteri și Reporteri de live TV și Radio, Editori, Operatori Imagine, Editori Imagine (Monteuri), Regizori de Emisie/Montaj, Specialist Marketing, PR, Evenimente, Specialist Planificare Media. Experiența și realitățile din industrie ne-au învățat că profesiunile de prezentator, reporter, producător, cameraman, editor de imagine, regizor de montaj nu se pot învăța într-o săptămână sau o lună, de aceea cursurile noastre durează doi ani; dorim să lansăm pe piață oameni bine pregătiți, cu o bună înțelegere a tuturor domeniilor unei televiziuni și a disciplinei unui platou de filmare.

Tesmedia.ro: Ce ar trebui să știe tinerii atunci când se înscriu? (detalii administrative)

Vlad Ionescu: La Colegiul de Televiziune și Radio taxa este de 299 de lei pe lună. Iar în afara acestei taxe, studenții trebuie să achite încă 990 de lei, taxă ce acoperă formalitățile de înscriere, materialele de curs și suporturile electronice pentru arhivarea materialelor filmate. De asemenea taxa de examinare de la finalul fiecărui an, este de 150 de lei. Studenții care achită taxele integrale la înscriere, beneficiază de un discount de 10% din sumă. Cei care achită în două tranșe egale, vor beneficia de un discount de 5% din sumă. Cursurile Colegiului de Televiziune și Radio încep pe 29 octombrie.

Tesmedia.ro:  Am înțeles că acest colegiu durează 2 ani de zile, dar pe lângă acesta, Media Consulta a lansat și cursurile de specializare care durează 3 luni de zile. Care sunt domeniile în care se pot specializa tinerii urmând aceste cursuri?

Vlad Ionescu:Domeniile în care studenții se pot specializa sunt dicție, prezentare TV, știri, meteo, producție TV, realizarea programelor TV și radio.

Tesmedia.ro: Cui se adresează Cursul de Specializare?

Vlad Ionescu: Cursurile de specializare reprezintă o oportunitate pentru persoanele care lucrează sau nu în mass media. Cu o durată de trei luni, aceste cursuri pun accentul pe învățarea rapidă și pe posibilitatea cursantului de a-și alege pe ce arii să se perfecționeze. Vă mai ofer încă o informație: cursurile de specializare vor începe pe 15 noiembrie.

Tesmedia.ro: Cine sunt trainerii care vor preda la Colegiul de Televiziune și Radio?

Vlad Ionescu: Trainerii care vor preda la Colegiul de televiziune și Radio sunt aceiași traineri care predau și la Școala de Televiziune Tudor Vornicu: Teo Trandafir predă cursul Arta Divertismentului în TV, cu mine studenții vor învăța practica prezentării în televiziune și producția și prezentarea știrilor din sport, Raluca Moianu predă Cursul în Radio – Știri și emisiuni, Carmen Ivanov predă cursurile de dicție și de tehnică a lecturii la microfon, dar și cursul de teorie și practică a presei, cu Petre Cătălin Fumuru studenții vor învăța totul despre prezentarea buletinelor meteo, cu Bogdan Ionescu vor face cursurile de producție de televiziune (show-ul de televiziune și documentarul), dar și tehnici de marketing personal.

Voichița Todor predă cursurile de marketing și PR, Luiza Ionescu este coordonatorul proiectului de Make-up, iar Valentin Butnaru predă cursul Reporter/Editor/Prezentator. Dinu Mărgărit și Laura Georgescu Baron vor preda cursurile de estetica imaginii, respectiv editare imagini și sunet.

Victor Dumitrel este directorul tehnic al Școlii de Televiziune și sub îndrumarea sa se vor derula toate proiectele practice de Stiri TV, iar Cristian Andrei (un absolvent al școlii de televiziune) care face parte din echipa noastră de aproape trei ani este coordonatorul de aplicații practice pe zona de regie de emisie, montaj și imagine.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *