Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Sucurile carbogazoase - efecte devastatoare

Sucurile carbogazoase – efecte devastatoare

Sucurile carbogazoase, cărora cu greu le rezistăm, conţin ingrediente extrem de nocive, unul dintre acestea fiind aspartamul – îndulcitor artificial de 150-200 de ori mai dulce decăt zahărul.

Studii aprofundate arată 92 de efcte secundare ale acestui îndulcitor. La manipularea în laborator este nevoie să se folosească echipament de protecţie special.

Dr. Louis J. Elsas, profesor de pediatrie de la Universitatea Emory, a depus mărturie în faţa Congresului American: „Am petrecut 25 de ani în cercetări biomedicale, …,  aspartamul este o neurotoxină şi o substanţă teratogenă binecunoscută, care, în doze nedefinite încă, produce efecte adverse grave reversibile la adult, dar ireversibile în creierul fătului sau al copilului.”

La fiecare pahar de suc carbogazos riscul de obezitate creste de 1,6 ori. Mai mult, organismul îşi pierde capacitatea de a procesa zahărul, apare pierderea calciului crescând riscul de ostoporoză şi triplarea incidenţei cariilor dentare.

PH-ul acid al acestor băuturi este de 2,51, aproximativ egal cu cel al oţetului, afectând toate organele sistemului digestiv.

Un litru din acest tip de băutură este echivalent cu 100 g zahăr alb, aproximativ jumătate de cană obişnuită. Consumul admis fiind de 60 g/zi la bărbaţi şi 50 g/zi la femei.

Dependenţa creată este similară celei create de heroină iar efectele asupra speranţei de viata sunt devastatoare.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

2 Responses to Sucurile carbogazoase – efecte devastatoare

  1. O știre mult prea apocaliptică! Senzaționescu în direct și în reluare. La câte sucuri am băut trebuia să fiu demult sub pământ conform acestui studiu… :)

  2. Dar am aflat ca te lasi dupa acest articol. Scrii prea frumos sa pierdem asta! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *