STUDIU: 63% dintre gamerițe sunt hărțuite SEXUAL în jocurile online

Un studiu efectuat de către Emily Matthew de la Pricecharting blog arată că peste 80% dintre împătimiții jocurilor video cred că există discriminare de gen între jucătorii de produse online.

Același studiu relevă că peste 60% dintre femeile care joacă astfel de jocuri sunt hărțuite sexual de către alți jucători și că acest lucru este mai frecvent în rândul femeilor de patru ori mai mult decât în cazul bărbaților.

Câteva sute de respondente ale studiului au declarat că în timul jocurilor au fost numite “c*nt, bitch, slut sau whore”. Acestea mai spun că odată ce își declină identitatea, chiar dacă joacă un personaj masculin, sau modul în care joacă nu lasă de dori, acestea primesc comentarii de genul: “hai, fugi să pregătești un sanviș, înapoi la cratiță sau, mai bine fugi și fă ceea ce știi mai bine: o plăcintă”.

Cele mai multe insulte vizează însă aspectul fizic al gamerițelor sau greutatea lor. Studiul mai arată că femeile sunt astfel determinate să renunțe la jocurile online din cauza actelor de hărțuire sexuală și a discriminării de gen, iar 9% dintre participantele studiului au declarat că și-au închis definitiv conturile jocurilor online din cauza hărțuirilor. Din rândul bărbaților, doar 2,6% dintre aceștia au renunțat la joc din cauza discriminării și a hărțuirii sexuale.

Mai mult, dintre femeile care totuși au decis să continue să joace online, 68% au declarat că în profilul jucătorului pretind că sunt bărbați și folosesc un username masculin pentru a evita eventualele insulte, acte de misoginism sau acte de hărțuire sexuală.

Citește mai mult pe blog.likeit.ro

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *