Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Sondaj CSOP cu surprize. Veşti bune pentru Băsescu

Sondaj CSOP cu surprize. Veşti bune pentru Băsescu

Românii au taxat serios referendumul din luna iulie şi au oferit date care ar trebui să dea de gandit actualei guvernări.

Potrivit sondajului realizat în perioada 7-10 septembrie, imaginea lui Băsescu în randul electoratului este una pozitivă. Datele arată că 20% dintre cetățeni au o părere bună despre actualul preşedinte al ţării, în creştere faţă de luna mai (14%) şi august (19%).

De asemenea, românii au păreri bune şi foarte bune şi despre Mihai Răzvan Ungureanu (20%), Dan Diaconescu (15%), Vasile Blaga 15%, Emil Boc (13%), Elena Udrea (10%) şi Adrian Videanu (9%).

De cealaltă parte, însă, referendumul din iulie a schimbat percepţia electoratului despre liderii USL. Un procent de doar 29% dintre români au o părere bună și foarte bună în septembrie despre Victor Ponta, față de 32% câți erau favorabili aceluiași lider politic în sondajele din august. Situația este asemnatatoare în cazul lui Crin Antonescu, cotat cu o favorabilitate de 25% în septembrie, față de 28% în luna august.

De asemenea, doar 20% dintre români mai sunt mulțumiți de activitatea guvernului USL, în luna septembrie, faţă de 32% în luna mai, cu un minim de 14% înregistrat în luna iunie a acestui an.

Cu toate acestea, 30% din cei chestionaţi acordă credit capacităţii guvernului de a-i ajuta să facă faţă crizei, opinie constantă faţă de datele anterioare.

Sondajul CSOP a fost efectuat la comanda PDL şi este reprezentativ la nivel național pentru populația de peste 18 ani. Metoda folosită a fost interviul față în față pe bază de chestionar standardizat, iar eroarea este de +/-3,1%.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *