Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Sezonul turistic în Retezat, la final

Sezonul turistic în Retezat, la final

La începutul acestei săptămâni s-a încheiat activitatea de permanență a salvatorilor montani de la refugiul Zănoaga, urmând ca la celelalte puncte Salvamont să se închidă în data de 15 septembrie.

Ovidiu Bodeanu, șeful Serviciului Public Județean Salvamont (SPJS) Hunedoara, precizează că motivul pentru care se încheie activitatea de permanență este numărul scăzut al turiștilor. În plus, la altitudinea de 2.000 de metri, unde se află Zănoaga, s-a făcut frig.

”Luni s-a încheiat activitatea de permanență la Zănoaga, pentru că afluxul de turiști este foarte scăzut. Zănoaga este primul punct, mai ales că se află la 2.000 de metri, s-a lăsat frigul și nu poți face focul acolo, nu ai voie. La celelalte puncte se va închide activitatea de permanență pe data de 15 septembrie. Vom mai patrula în week-end-uri, dar turiști nu vor mai fi mulți, pentru că se începe școala, s-au terminat concediile, fiecare își vede de ale lui”, a declarat, pentru TesMedia.ro, Ovidiu Bodeanu.

Referitor la accidente, șeful SPJS spune că au fost, dar situația exactă o va primi pe 1 octombrie.

”Cazuri dificile am avut destul de multe, chiar și cu decese. Fiecare formație va întocmi o situație până la 1 octombrie și atunci vom ști exact”, menționează Bodeanu.

Vara aceasta, Parcul Național Retezat a fost vizitat de aproximativ 20.000 de turiști, atât din țară, cât și din străinătate.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *