Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
"Şcoala Discovery ", din nou la TV

“Şcoala Discovery “, din nou la TV

Odată cu începerea anului şcolar a revenit şi proiectul “Şcoala Discovery” cu peste 20 de noi programe educative, care vor fi difuzate pe Discovery Channel.

Lansat la începutul anului 2012 “Şcoala Discovery” este un proiect dezvoltat de Discovery Education, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Discovery Networks. Un proiect ambiţios care doreşte să susţină învăţământul ştiinţific în România. Aduce elevilor informaţii captivante din materii precum matematică, fizică, chimie şi biologie.

Proiectul îşi propune să-i încurajeze pe profesori şi elevi să utilizeze resurse audio-video la orele de curs şi să înveţe cu ajutorul televiziunii Discovery Channel.

Programele educative vor fi difuzate în fiecare zi de la ora 15.00, pe Discovery Channel şi în reluare, sâmbăta şi duminica, de la ora 08.00, dar vor putea fi urmărite şi online pe site-ul  www.scoala.discovery.ro.

“Încă de la lansare, ne-am dorit ca resursele «Şcolii Discovery» să fie accesibile cât mai multor persoane, iar faptul că Discovery Channel ajunge în aproape fiecare locuinţă din România a făcut posibil acest lucru. Acum ne-am propus să facem încă un pas – începând din septembrie, conţinutul video devine disponibil şi online, astfel încât profesorii şi elevii să îl poată utiliza oricând doresc. Mai mult, am adăugat în grila noastră programe noi, pentru a spori interesul elevilor faţă de matematică, fizică sau chimie”, a declarat Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA.

Potrivit unui studiu realizat de Mercury Research pe un eşantion de 100 de profesori din toata ţara care fuseseră instruiţi să utilizeze resursele “Şcoala Discovery”, 97% au utilizat la clasă cu elevii resursele “Şcoala Discovery”, în semestrul al doilea, în timp ce 85% dintre ei consideră că “Şcoala Discovery” este un proiect util sau foarte util, care i-a ajutat pe elevi să înţeleagă mai bine anumite noţiuni abstracte, ne informează Mediafax.

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *