Procesoarele Intel vor avea funcție de recunoaștere cognitivă

Într-un interviu acordat de directorul executiv al celor de la Intel, Paul Otellini, revistei PC World, s-au anunțat noile planuri de viitor ale companiei, precum și soluția ideală pentru introducerea unui tranzistor pentru creșterea rapidă a numărului de procesoare.

Desigur, dacă CPU-urile se micșorează de la o lansare la alta,trebuie să ne așteptăm la un consum mult mai redus de energie, precum și la o performanță generală mai mare care duce, desigur, la o eficiență mai bună. Cel puțin așa a stat situația până acum și există bugete și mai mari pentru a adăuga lucruri în plus în viitorul apropiat.

Caracteristica explicată de Otellini se numește recunoașterea cognitivă. Aceasta reprezintă capacitatea procesorului de a descoperi care sunt nevoile utilizatorului, folosindu-se de datele disponibile și de istoricul utilizării computerului. Nu este o idee nouă, știm de ea de la IDF Fall din anul 2005, unde Intel a explicat conceptul de utilizare conștientă a procesorului în funcție de nevoia userului, în discursul de inaugurare a tehnologiei pentru viitorul companiei. Pe vremea aceea, tehnologia a fost prevăzută să fie lansată în următorii 5-10 ani și trebuie remarcat faptul că subiectul este din nou dezbătut de Intel, chiar dacă acesta va purta un nou nume.

Directorul companiei a mai spus că nu crede că un smartphone sau o tabletă pot reprezenta piesa de rezistență și că, în continuare PC-ul va rămâne în viață și va continua sa evolueze neîncetat.

Citește mai mult pe www.blog.likeit.ro.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *