Ponta: “Leonard Orban, umilit din prostie”

Ministrul Leonard Orban a primit aviz negativ la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeană de Audit cu o diferenţă de 2 voturi.

Această “măgărie”, spune Victor Ponta, “s-a întâmplat la ordinul politic al europarlamentarilor PDL”. Acesta mai susţine că nici PSD nu l-a sprijinit pe Orban, europarlamentarii PSD susţinându-l prin vot pe Dacian Cioloş, propus de Guvernul PDL pentru postul de comisar european.

Cătălin Ivan, liderul grupului europarlamentarilor PSD, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că votul popularilor din Comisia de control bugetar din PE  a fost schimbat în urma unui mesaj transmis de Elena Băsescu.

“Între audiere şi momentul votului, candidatul iese din sală, iese şi staff-ul tehnic şi rămân cei care votează. Am rămas şi a apărut doamna Elena Băsescu, cu Traian Răzvan Ungureanu şi Sebastian Bodu. A avut un mesaj, bănuiesc că de la Traian Băsescu, pentru că nu înţeleg cum s-a schimbat votul popularilor atunci, ei erau încântaţi de Leonard Orban”, a spus Ivan.

El mai susţine că ceilalţi europarlamentari PDL i-au mărturisit că acesta este “ordinul de acasă” şi nu pot vota în contradictoriu.

Orban nu a dorit să facă declaraţii cu privire la o posibilă retragere a candidaturii sale pentru acest post, că deocamdată se concentrează pe rezultatul votului.

Întrbat dacă a avut o discuţie cu premierul Ponta dupa rezultatul votului, Orban răspunde negativ.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

2 Responses to Ponta: “Leonard Orban, umilit din prostie”

  1. Pingback: Leonard Orban- respins | Stiri Tesmedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *