Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
PERICOL DE RESETARE - Userii Android trebuie să fie foarte atenți ce link-uri accesează

PERICOL DE RESETARE – Userii Android trebuie să fie foarte atenți ce link-uri accesează

Experții în securitate avertizează proprietarii de smartphone-uri de tip Android să își actualizeze software-ul și să fie precauți înainte să acceseze link-uri care nu sunt de încredere, pentru că ar putea risca să reseteze telefonul înapoi la setările din fabrică, fără niciun avertisment.

Cercetătorii au descoperit că hackerii pot crea web-link-uri care pot șterge fișiere, detalii personale, imagini și muzică doar printr-un simplu click. Deja au fost testate telefoanele marca Samsung, dar vizate mai sunt și alte companii cum ar fi HTC. Bug-ul exploatează o caracteristică în mai multe telefoane Samsung și un singur click poate să formeze automat și să apeleze un număr de telefon.

Exploatarea a fost anunțată prima oară de către Ravi Borgaonkar, de la Universitatea Technische din Berlin. El a spus că link-urile pot fi încorporate în mesaje text, direct din browser, sau scanate folosind tag-ul „barcode”. Atunci când Borgaonkar a observat ieri acest aspect, el a declarat că utilizatorii de dispozitive Samsung nu au ce să facă pentru a putea opri resetarea telefonului.

Compania a oferit deja o soluție clienților. Aceștia pot descărca un update pentru o securitate mai bună a dispozitivului folosit, dar și pentru a bloca această problemă neplăcută.

„Recomandăm tuturor userilor de Samsung Galaxy S III să descarce ultima versiune de software, care se poate face cu ușurință prin serviciul Over-The-Air (OTA)”, au declarat oficialii de la Samsung.

Tot ce trebuie să facă cei care întâmpină această problemă este să acceseze de pe telefon Settings | About Phone | Software Updates.

Din cauza acestei probleme, update-ul de software nu va fi făcut foarte repede, din cauza numărului mare de descărcări. Așadar, dacă vreți și altă soluție de protective, puteți să descărcați de pe Play Store aplicația numită TelStop.

Aveți grijă la link-uri!

Citește mai multe pe www.blog.likeit.ro sau direct aici.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *