Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Oktoberfest la Brașov

Oktoberfest la Brașov

In perioada 6-9 septembrie 2012, in Complexul sportiv Ion Tiriac, are loc o noua editie Oktoberfest Brasov, asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani.
A debutat în 2009 la poalele Tâmpei datorită unei ambiții a comunității săsești reprezentată prin Clubul Economic German. Micul Oktoberfest Brașov a înregistrat un succes la care nici organizatorii nu se așteptau. Oktoberfest-ul autohton va implini 4 ani, față de fratele lui mai mare, bavarez, care în 2012 va avea 202 ani.

O tradiție germană adoptată după modelul autentic bavarez, râuri de bere, muzică germană, fanfară, specialități culinare bavareze, un cort imens, jocuri cu premii, sponsori cu renume, deschiderea festivalului prin „a da cep” butoiului cu bere de către autorități romane și germane, reprezintă rețeta de succes a Oktoberfest Brașov.

„Cel mai mare cort montat vreodată în România”
Cu o capacitate de peste 4000 de locuri pe bancuțe din lemn, cortul Oktoberfest a fost decorat cu elemente bavareze și cu steagurile sponsorilor.
De ce se organizează Oktoberfest în septembrie?
O lege germană din anul 1539 stipula faptul că berea nu putea fi produsă decât între 29 septembrie și 23 aprilie, deoarece pe perioada verii riscurile unor incendii în timpul prelucrării berii erau mult mai mari. Neavând condițiile de depozitare pe care le au astăzi, producătorii trebuiau să vândă toată berea din anul respectiv înainte de a putea începe producerea uneia noi. Oktoberfest-ul începe în jurul datei de 20 septembrie și se termină în prima duminică din octombrie.
Dar de ce i se spune Oktoberfest când el se desfășoară, cu excepția ultimelor 2-3 zile, în luna septembrie? Ei bine, numele, pe care prințesa-mireasă l-a ales foarte inspirat, se leagă de perioada în care a avut loc festivalul prima dată: 12-17 octombrie 1810. Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber.
STIATI CA …

  • S-au băut 112.517 pahare de bere în 2011…dar cine le mai ține socoteala…
  • S-au mâncat 25.673 cârnați bavarezi Turinger, care intra în producție cu 4 zile înainte, special pentru Oktoberfest, asadar sunt proaspeți și numai buni de pus pe grătar…
  • Oktoberfest îi premiază pe cei care iubesc natura – prin reciclarea paharelor se caștigă doze cu bere…
  • Oktoberfest îi invață pe participanți să nu conducă sub influența băuturilor        alcoolice și să își lase mașina acasă…
  • Caștigătoarea Miss popularitate 2010 avea 64 de ani…
  •  Cel mai trist moment al Oktoberfest-ului este atunci cand formația Wirbelwind anunță încheierea serii…
  • Cel mai inedit premiu la Miss Oktoberfest – greutatea participantei în bere și montarea unui draft la ea acasa…

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *