Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Metode de a combate cancerul la sân

Metode de a combate cancerul la sân

cancer_san

Cancerul mamar este cea mai frecventă   formă de cancer. Statisticile arată că o femeie din opt  se confruntă de-a lungul vieţii cu această afecţiune. Cancerul la sân apare mai des în ţările dezvoltate.

Paradoxal, cu cât statele sunt mai avansate, cu atât stilul de viaţă este mai dezorganizat: alimentaţie mai nesănătoasă, nivel de poluare mai mare, stres mai mult etc. Aşadar, în ţările subdezvoltate (din Asia sau Africa) incidenţa cancerului la sân este mult mai scăzută, potrivit csid.ro

Foarte important de știut este faptul că, cancerul la sân este cu atât mai agresiv atunci când apare la o vârstă mai tânără – evoluează mult mai repede decât atunci când apare după 40 de ani. Deși este o boală foarte  gravă, poate fi vindecată dacă este diagnosticată din timp, în fază incipientă.

Şi pentru că această formă de cancer nu produce durere şi nici nu se manifestă prin alte simptome decât în faze târzii, sunt necesari câțiva pași pentu combatere

1. Autoexaminarea

Indicată la orice vârstă, autoexaminarea este o minimă evaluare. Trebuie efectuată după menstruaţie şi constă în palparea şi inspecţia propriilor sâni. Dacă vei constata cea mai mică modificare, trebuie să apelezi la medicul specialist.

2. Vizita la medicul specialist

La vârsta adultă, vizita la medicul specialist este recomandată anual sau ori de câte ori observi o mică schimbare la nivelul sânilor.

3. Ecografia mamară

Femeile cu vârsta până la 40 de ani trebuie să efectueze o ecografie mamară pe an: este un test de rutină cu scopul de a descoperi foarte devreme orice nodul, chiar înainte de a fi palpabil. Ecografia mamară este neinvazivă şi nedureroasă şi poate fi înlocuită, după 40 de ani, cu mamografia ca examen de primă intenţie.

4. Mamografia

Un test de rutină pentru femeile cu vârsta peste 40 de ani, mamografia (bilaterală sau unilaterală) poate fi efectuată la interval de 1-2 ani, în funcţie de antecedentele patologice personale sau familiale, pentru a descoperi orice leziune, tot înainte de a fi palpabilă.

cancer_de_san

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *