Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Dascălii hunedoreni, în așteptarea banilor pentru cărți

Dascălii hunedoreni, în așteptarea banilor pentru cărți

275.000 de euro au de primit dascălii din județul Hunedoara pentru materialele didactice cumpărate în anul 2010, bani pe care aceștia i-au dat din buzunarele proprii. Totul, cu o condiție: să obțină o hotărâre definitivă la noua instanță, în procesul intentat de reprezentanții Sindicatului Învățământ Preuniversitar (SIP) Hunedoara împotriva Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Hunedoara.

”Noi am câştigat procesul, venise sentinţa prin care dascălii primesc cei 50 de euro pentru cărţi, dar Inspectoratul Şcolar Judeţean a făcut recurs. Acei bani trebuie să revină profesorilor, fiindcă noi am cumpărat cărţile respective din banii noştri, avem bonuri care dovedesc aceste lucruri. Este vorba de peste 5.500 de dascăli din tot judeţul”, a declarat Rodica Dojcsar, secretarul general al Sindicatului Învăţământ Preuniversitar (SIP) Hunedoara.
Constantin Huţanu, inspectorul şcolar general, a precizat că procesul privind acordarea banilor pentru materialele didactice reprezintă „treburi mai vechi” şi că recursul trebuia făcut, fiindcă „aşa se practică”.

„Treaba asta se derulează de un an, de doi, de când era Alexandru Lăutaru la conducerea Inspectoratului. Poveştile astea sunt de mult şi există în practica judiciară să fie făcut recurs. Nu există rea voinţă, fiecare luptă pentru cauza lui. Cei de la sindicat au regulile lor, noi le avem pe ale noastre, aşa se practică”, spune şeful IŞJ Hunedoara.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *