Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Campionul Romaniei Eduard Novak aplaudat frenetic

Campionul României, Eduard Novak, aplaudat frenetic

Intampinarea a avut loc in fata Palatului Administrativ si a fost una dintre cele mai emotionante pentru Carol Eduard Novak si coechipierul sau Torok Imre.  Au fost asteptati de mai bine de 2000 de persoane printre care si fosti colegi ai lui Eduard de pe vremea când acesta practica patinajul viteza, de rude, prieteni, de reprezentanţii autoritatilor locale si judeţene.

In momentul in care campionul si coechipierul sau au coborat din masina fanfara din Ciceu a dat semnalul debutului ceremoniei de primire si multimea a inceput sa aplaude frenetic.

Ede, asa cum este alintat de familie si de cunoscuti, a urcat pe scena, împreuna cu Torok Imre, coechipierul său, în spatele lor fiind inscriptionat în limba maghiara pe un banner urias:  “Ede, Miercurea Ciuc este mandru de tine!”.

Cei doi au povestit celor prezenti experienta traita la Jocurile Paralimpice de la Londra, ce ganduri aveau dar si cum s-au simtit inainte de probe.  Ede a dezvaluit  “stresul fantastic” pe care l-a trait  inainte de proba de urmarire dar si ca acest concurs a fost cel mai greu din viata lui.

Intre timp, pe un ecran urias au fost proiectate două filme care au prezentat evolutia sportivului Eduard Carol Novak de la patinatorul viteza şi pana la campionul de la Paralimpice, precum si momente surprinse in timpul antrenamentelor si competitiilor nationale şi internationale la care a participat. Fost patinator în proba de viteza, Novak si-a pierdut laba piciorului drept, în urma unui accident de masină petrecut în urmă cu 16 ani.

Directorul executiv al Direcţiei de Tineret si Sport Harghita, Andrei Csiki, i-a multumit campionului pentru bucuria pe care a adus-o intregii tari: “Este un moment de mare bucurie să-l întampinam pe campionul mondial şi paralimpic al României, un sportiv cu o vointa de fier si cu o putere de munca deosebita. Suntem mandri ca aceasta zona a dat un campion atat de mare”

La fel si primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, i-a multumit lui Ede pentru realizarile obtinute si i-a înmanat premiul “Pro Urbe”, iar presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, le-a spus rutierilor “ati castigat simpatia intregii ţari si ati facut sa se vorbeasca cu maretie despre Miercurea Ciuc, Harghita şi secuime”.

Emotiile nu i-au ocolit pe campioni, care  recunoscut ca nu se astepta la o asemenea primire din partea localnicilor:  “Este incredibil, e un vis pentru mine sa fiu acasa, să fiu asteptat si apaludat de atatia oameni. Este o bucurie pe care o traim împreuna si sunt foarte fericit” a declarat Eduard Carol Novak.

Novak, în varsta de 36 de ani, a ocupat prima pozitie a podiumului in proba de urmarire, fiind urmat in clasamentul general de cehul Jiri Jezek, colegul sau de la Tusnad Cycling Team, si a castigat argintul la proba de contratimp pe şosea.

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *